Защитникът на Барселона Жерард Пике сподели, че не е очаквал той и неговите съотборници да са изправени пред спечелване на требъл през този сезон, особено по време на януарската мини-криза в клуба. В същото време любимият на певицата Шакира (на снимката) е на мнение, че този отбор на каталунците е един от най-добрите в историята на играта.

"През януари не бих казал, че имаме шанс за требъл, нито пък по-рано през сезона. Никога не мислиш, че можеш да завършиш годината с требъл, защото това е нещо, което се случи само веднъж в историята ни досега, за първи път в историята на испански клуб", каза Пике пред вестник "Мундо Депортиво".

"Почти никога не можеш да спечелиш требъл. Затова в началото на сезона не мислиш за спечелването му. Иска ти се да изиграеш добър сезон, да се опиташ да спечелиш първенството, защото това е основната надпревара."

"И ако успееш да добавиш Купата на краля и Шампионската лига, нека бъде така. Но през януари или август не предполагах, че ще се намираме в сегашното положение да сме изправени пред требъл. След загубата в Сан Себастиан започнахме да печелим, да събираме увереност и да правим това, което треньорът иска от нас."

"Победихме Атлетико Мадрид, които не можахме да победим нито веднъж миналия сезон и това ни даде увереност да продължим напред. И както винаги съм казвал, самочувствието е жизненоважно. Може да имаш целия талант на света, но ако го нямаш в главата си, не можеш да направиш нищо."

"Случилото се между Лео Меси и Луис Енрике през януари е нещо, което често се вижда. Не му отдавайте чак толкова голямо значение. Това е ситуация, която се случва в съблекалнята по време на сезона между играчи и техническия екип. Кой от вас не е спорил с някого? Това е нещо нормално в професията."

"Аз не съм имал проблеми с треньора. Преди казваха, че съм имал проблеми с Пеп Гуардиола, но това не беше вярно. Треньорът взима решения и футболистите трябва да ги приемат. Това са отношения между треньор и играчи."

"Ще бъдем доволни при триумф на финала в Берлин, но после трябва да гоним шеста и седма титла на Европа. Според мен доста наши играчи имат много години пред себе си в професията. Вижте тримата отпред - Лионел Меси е на 27 години, Луис Суарес е на 28, а Неймар е на 23 години. Това казва всичко."

"Този тим не трябва да спира дотук. Трябва да даваме всичко от себе си и да видим какво ще се случи и следващия сезон. Но целта е същата - да се опитаме да спечелим всичко възможно, да се опитаме да извлечем полза от това поколение и тези уникални играчи."

"Ние имаме един от най-добрите отбори в историята на футбола. Не става дума само за атаката, но също така за защитата, полузащитата... Тези играчи са тук от доста време и ние сме късметлии, че спечелихме доста трофеи. Трябва да печелим колкото се може повече", добави Пике.