Дългогодишният капитан на Барселона Карлес Пуйол се надява, че неговият наследник на стадион "Ноу Камп" Шави ще вдигне трофея от Шампионската лига в последния си мач за тима.

Както е известно, полузащитникът напуска Барселона, а съботния сблъсък срещу Ювентус в Берлин ще бъде последният му мач с екипа на "блаугранас".

"Наистина се надявам, че Шави ще вдигне трофей в събота. Аз имам вяра в нашия отбор и за него би било страхотно да завърши по този начин кариерата си в Барса", каза Пуйол пред вестник "Спорт".

"Шави вече е вдигал други трофеи в ролята си на капитан на отбора, но се надявам да го стори и в Шампионската лига, където е различно."

Сърцатият бранител направи страхотен жест след финала на ШЛ през 2011 година, когато макар и с капитанската лента, позволи на болния по онова време Ерик Абидал да вдигне първи най-желания трофей в клубния футбол.

"Ерик се бореше много здраво и показа на всички нас, че винаги трябва да се борим. Той го заслужаваше. Трудно е да се обясни чувството в момента, в който той вдигна трофея", допълни Карлес.