Лудогорец допусна най-срамната си загуба в  история си в евротурнитите. Разградчани паднаха с 0:1 от скромния молдовски отбор Милсами в първа среща от втория квалификационен кръг на Шампионска лига.

Успехът за гостите донесе Антонюк с гол в 41-ата минута, а "орлите" не успяха да оползотворят създалите голови положения. Липсата на лидера на българския първенец Марселиньо определено се усети, а нападателят Жуниор Кишада се отличи с няколко фрапантни пропуска.

Мачът беше официален дебют за новия треньор на Лудогорец Бруно Рибейро, но той определено няма да го запомни с добро. Реваншът е другата седмица в Молдова и при сензационно елиминиране на "зелените", нищо чудно португалският специалист скоропостижно да си тръгне от Разград.


В началните минути разградчани опитаха домакински натиск и в 12-ата Върджил Мисиджан се справи със защитник на гостите, намери новото попълнение Лукаш Саша, който продължи към Жуниор Кишада. Бразилецът обаче се засуети в най-важния момент и не успя да стреля от границата на наказателното поле.

Пред стрелеца на Лудогорец се откри нова възможност в 17-ата минута, когато Кишада получи отличен пас на удобна позиция, но се забави и шутът му беше блокиран от Шедрак. 7 минути след това Мисиджан центрира в наказателното поле, където Михаил Александров засече с глава, но не намери целта.

В следващите минути натискът на Лудогорец ставаше все по-масиран и след половин час игра вратарят на Милсами Мицу изби мощен удар на Александров. Топката попадна в Мисиджан, който финтира бранител и стреля по диагонала, но покрай лявата греда.

След това гостите се окупитиха и на два пъти Сурду застраши Владислав Стоянов, но без успех. Така се стигна до 41-ата минута, когато Милсами поведе. Тогава Антонюк засече центриране от корнер, защитата на Лудогорец и Владо Стоянов направиха колективна грешка и футболистът на молдовците се възползва – 1:0!

На почивката треньорът на "орлите" Бруно Рибейро взе мерки и направи двойна смяна. Той изкара от игра Абел Анисе и Кишада, а на тяхно място пусна съответно Препелица и Цветелин Чунчуков. 5 минути след подновяването на играта бившият футболист на Стяуа беше на косъм да изравни. Той отправи великолепен удар от дистанция, но топката профуча на сантиметри над горната греда.

След час игра Милсами можеше тотално да шокира Лудогорец, след като резервата Буд засече с глава, но Владо Стоянов с върха на пръстите успя да спаси. В 67-ата минута Лукаш Саша засече с глава, но встрани от целта.

В 82-ата минута Мисиджан центрира от фаул, получи се меле в наказателното поле на Милсами, но защитата на гостите в крайна сметка успя да се справи с напечената ситуация. 5 минути преди края на мача разградчани не изравниха като по чудо.

Сисиньо напредна отдясно, навлезе в наказателното поле, където беше спрян. Топката обаче попадна в Препелица, който беше абсолютно сам на границата на наказателното поле и вместо да изравни, не уцели вратата. В край на мача Йоно можеше да вкара за 2:0 за Милсами, но в решаващия момент Козмин Моци с отличен шпагат изчисти.

Лудогорец – Милсами 0:1

Голмайстор:

0:1 Антонюк (41)

Лудогорец: 21.Владислав Стоянов, 16.Браян Ангуло, 27.Козмин Моци, 15.Александър Александров, 25.Йордан Минев, 18.Светослав Дяков (к), 8.Лукас Саша, 7.Михаил Александров (63 - 4.Сисиньо), 12.Абел Анисе (46 - 30.Андрей Препелица), 93.Върджил Мисиджан, 11.Жуниор Кишада (46  - 17.Цветелин Чунчуков)
Треньор: Бруно Рибейро

Милсами: 1.Раду Мицу, 15.Денис Расулов, 6.Овие Шедрак, 2.Адил Раили, 4.Юлиан Ерхан, 14.Карло Белак, 27.Андрей Кожокари, 8.Артур Патраш, 22.Георге Андроник, 16.Александру Антонюк, 10.Ромео Сурду (59 - 26.Кристиан Буд)

Треньор: Юри Осипенко

Разград, стадион "Лудогорец Арена"

Съдия: Анти Мунука (Финландия)

Жълти картони: Александров, Дяков, Моци, Чунчуков (Лудогорец); Шедрак, Мицу, Андроник (Милсами)