Крахът е факт! Непретенциозният Милсами елиминира Лудогорец от втория квалификационен кръг на Шампионска лига, след като победи и на реванша, но с 2:1. Така с общ резултат 3:1 в двата мача, молдовците се класираха за следващата фаза на турнира.

Още по-забележителното е, че в кратката си история Милсами успява да острани едва втори съперник в Европа. Другият е аматьорският тим от Люксембург Дюделанж. Разградчани пък записаха най-срамното си представяне и се простиха с мечтата си втора поредна година да играят в групите на най-силната клубна надпревара на Стария континент.

През всички 90 минути Лудогорец беше по-добрият отбор на терена и поведе в 27-ата чрез Вандерсон, но 60 секунди след това Милсами изравни след грешка в центъра на защитата на "орлите". Те играха с човек повече над 20 минути, след като Андрей Кожокари беше изгонен за втори жълт картон в 72-ата, но в 89-ата след контраатака като по учебник Раку уби всички надежди на зелените, които станаха за смях.


През първото полувреме Лудогорец имаше надмощие, докато домакините трудно успяваха да направят няколко последователни паса. Още в 5-ата минута българският отбор имаше великолепна възможност да заличи пасива си от първата среща. Вандерсон излезе на върха на атаката и стреля по земя, но покрай целта.

Превъзходството на разградчани продължи и в следващите минути и в 16-ата Върджил Мисиджан направи двойно подаване с Марселиньо, озова се на стрелкова позиция от малък ъгъл, след което прати топката в аут. 3 минути по-късни "орлите" направиха голям пропуск. Вандерсон центрира в наказателното поле и Марселиньо засече с глава, но вратарят Мицу изби.

В 21-ата минута и домакините най-накрая показаха зъби. Кожокари шутира от над 30 м, препарира Владислав Стоянов и за негов късмет, топката профуча покрай вратата му. Така се стигна до 27-ата минута, когато Лудогорец поведе. Кишада овладя в наказателното поле, намери Марселиньо, който преодоля защитник и с къс пас намери Вандерсон. От непосредствена близост бразилецът не сбърка и изравни общия резултат от двама мача.

Буквално в следващата атака обаче Милсами изравни след грешка в центъра на защитата на гостите. Буд беше изведен перфектно между Козмин Моци и Александър Александров, но Стоянов изби удара му. Топката обаче попадна в Георге Андроник, който с глава вкара за 1:1.

В 38-ата минута Лудогорец отново можеше да поведе, след като Кишада се подигра с бранителите на молдовците, подаде към Вандерсон, който излезе сам срещу Мицу. Вратарят обаче успя да спаси изстрела му с една ръка.

Разградчани се хвърлиха във вихренни атаки още с началото на второто полувреме и в 48-ата минута Вандерсон се размина с топката в наказателното поле. В 52-ата минута бразилецът се опита да изненада вратаря с внезапен шут от границата на пеналта, но Мицу отново беше заел добра позиция и спаси.

В следващите минути обаче Милсами накъса играта, докато футболистите на Лудогорец се измориха и трудно стигаха до противниковата врата. Но в 72-ата минута Андрей Кожокари фаулира грубо Марселиньо и главният съдия от Норвегия Свен-Ерик Едвартсен без да се замисля му показа втори жълт и съответно червен картон.

Четвърт час преди края Лудогорец получи фаул отдясно, точно на границата на наказателното поле. Вандерсон центрира, получи се меле и гостите пропиляха пореден шанс да вкарат. Така се стигна до 89-ата минута, когато молдовците организираха убийствена контраатака, след която току-що появилият се на терена Раку донесе победата за Милсами.   

Милсами – Лудогорец 2:1

Голмайстори:

0:1 Вандерсон (27)
1:1 Андроник (28)
2:1 Раку (89)

Милсами: 1.Раду Мицу, 2.Адил Раили, 4.Юлиан Ерхан, 6.Овие Шедрак, 15.Денис Расулов, 8.Артур Патраш, 14.Карло Белак, 22.Георге Андроник (75-Болохан), 27.Андрей Кожокари, 16.Александру Антонюк (76-Заричнюк), 26.Кристиан Буд (86-Раку)
Треньор: Юри Осипенко

Лудогорец: 23.Владислав Стоянов, 25.Йордан Минев, 15.Александър Александров, 27.Козмин Моци, 16.Браян Ангуло, 18.Светослав Дяков, 30.Андрей Препелица (63-Лукоки), 88.Вандерсон, 84.Марселиньо, 93.Върджил Мисиджан, 11.Жуниор Кишада (71-Чунчуков)
Треньор: Бруно Рибейро

Орхей, стадион "Дистрик Спорт Комплекс Орхей"
Съдия: Свен-Ерик Едвартсен (Норвегия)
Жълти картони: Кожокари, Белак (Милсами); Дяков, Кишада (Лудогорец)
Червен картон: Кожокари 72’ (Милсами)