Ювентус победи с 2:1 Манчестър Сити в дербито от група D на Шампионска лига.

Двата отбора изиграха отличен мач на "Етихад", като домакините поведоха с автогол на Джорджо Киелини, но "бианконерите" обърнаха двубоя с точни изстрели на Марио Манджукич и Алваро Мората.

Трябва да се отбележи, че през първото полувреме чисто попадение на Пол Погба беше отменено, а при автогола на Киелини, Венсан Комапни извърши фаул в атака. Вратарят на италианците Джанлуиджи Буфон пък изигра голям мач и буквално отчая скъпите звезди на "гражданите" с невероятните си намеси.

Англичаните пък за първи път от началото на сезона допуснаха голове във вратата си, докато "старата госпожа" е на път да се възроди след кошмарното начало в Серия "А". В другата среща от групата Севиля се наложи с 3:0 при домакинството си на Борусия Мьонхенгладбах.


Сити можеше да поведе още във 2-ата минута след детинска грешка на Ернанес в центъра на терена. Бразилецът загуби елементарно топката от Яя Туре, той напредна и навлезе в наказателното поле, където подаде към непокрития Рахим Стърлинг. Джанлуиджи Буфон обаче спаси изстрела му от близка дистанция, след това топката попадна в Давид Силва, но вратарят отново показа феноменалната си класи и отрази.

10 минути след това Хуан Куадрадо получи топката отдясно и центрира перфектно в наказателното поле, където Пол Погба с глава матира Джо Харт. Главният съдия Дамир Скомина от Словения обаче неправилно отмени попадението заради засада. Противно на очакванията гостите продължиха с по-опасната игра и малко по-късно Ернанес стреля от фаул, но ударът му мина на сантиметри от страничната греда.

В следващите минути англичаните отново взеха инициативата и Фернандиньо открадна кълбото от Пол Погба, стреля в далечния ъгъл и малко го раздели от чудесен гол във вратата на Буфон. В 24-ата минута Александър Коларов шутира от фаул и отново късметът покри гостите. Юве отговори с изстрел на Мората, който по никакъв начин не затрудни Харт.

След половин час игра и Куадрадо шутира опасно, но встрани, а в ответната атака Сити можеше да поведе с прекрасен изстрел Бони, който пак беше неточен. 5 минути преди края на полувремето Фернандиньо отново изпоти Буфон, след като засече от воле избита топка, но тя премина покрай страничния стълб.

Второто полувреме започна скучно, но в 57-ата минута капитанът на Сити Венсан Компани засече с глава от корнер и с глава не остави шансове на Буфон. Белгийският национал обаче буквално се качи на гърба на Джорджо Киелини, но попадението беше засечено, въпреки бурните протести на защитника на Юве, а съдиите записаха точния удар като автогол.

Откриването на резултата разтрои играта на "бианконерите" и секунди по-късно Буфон за пореден път показа защо е смятан за вратар №1 в света от мнозина. Той първо спаси шут на Стърлинг, който беше останал очи в очи с него, а при добавката отчая и Силва, мятайки се самоотвержено. След малко повече от час игра Стураро пропусна великолепен шанс да изравни, озовавайки се на чиста позиция след пас на Мората, но и Харт показа класа и спаси.

В 70-ата минута "старата госпожа" все пак успя да възстанови равенството. Тогава Погба центрира като по учебник, Манджукич беше на ръба на засадата, но се измъкна от нея и засече неспасяемо във вратата на Харт за 1:1.

Десет минути по-късно италианският колос нанесе нов удар по амбициите на Сити. Мората получи на границата на наказателното поле и с безпощаден шут, точно покрай гредата за втори път в мача остави безпомощен Харт за 2:1.

Мануел Пелегрини взе моментални мерки и пусна в игра Серхио Агуеро, но Макс Алегри смени Мората с Андреа Бардзали и затвори отбора си, което се оказа печеливш ход и Юве спечели на "Етихад".

Манчестър Сити – Ювентус 1:2

Голмайстори:

0:1 Киелини (57-авт)
1:1 Манджукич (70)
1:2 Мората (81)

Сити: Джо Харт, Бакари Саня, Венсан Компани (75-Отаменди), Еляким Мангала, Александър Коларов, Яя Туре, Фернандиньо, Самир Насри (83-Агуеро), Давид Силва, Рахим Стърлинг (71-Де Бройне), Вилфред Бони
Треньор: Мануел Пелегрини

Ювентус: Джанлуиджи Буфон, Стефан Лихтщайнер, Джорджо Киелини, Леонардо Бонучи, Патрис Евра, Ернанеш, Пол Погба, Марко Струаро, Хуан Куадрадо, Марио Манджукич (78-Дибала), Алваро Мората (85-Бардзали)
Треньор: Макс Алегри

Манчестър, ст.: "Етихад"
Съдия: Дамир Скомина (Словения)


<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/cvdHKXFnPKs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/0MQVMGlqijA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/X6llZk11zuI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>