Манчестър Сити изигра доста силен мач срещу Севиля и спечели визитата си на "Рамон Санчес Писхуан" с 3:1.

С този успех "Гражданите" сложиха край на каръка при визити на испански отбори, след като тимът загуби последните три такива.

Стърлинг откри за гостите в 8-ата минута, а три минути след това Фернандиньо удвои аванса на тима си. Севилци намалиха изоставането си след гол на Тремулинас в 25-ата минута.

Бони обаче сложи край на спора в 36-ата минута и оформи крайния успех на тима си.

След тази победа англичаните събраха 9 точки в актива си, в група "D", и изместиха Ювентус от първото място в класирането.

Освен това отборът на практика е успял да си осигури класирането за следващата фаза на турнира, след като Борусия Мьонхенгладбах взе само точка от Юве в другия мач. 


Гостите претендираха за дузпа няколко минути след началото на мача, след като Фернандиньо сякаш бе фаулиран от Рами в наказателното поле, но реферът не посочи "бялата точка".

В 8-ата минута обаче Стърлинг даде аванс на "Гражданите". Той бе изведен страхотно от Фернандиньо в наказателното поле и с техничен удар в далечния ъгъл от няколко метра успя да реализира.

Точно три минути след това преднината на гостите вече бе удвоена. Стърлинг се възползва от грешка на Витоло и му отне топката, а след това видя Коларов на точката на дузпата, но ударът на сърбина бе по страхотен начин отразен от Рико.

Фернандиньо обаче достигна до кълбото и при добавката не сгреши от близка дистанция с глава, за да удвои аванса на отбора си.

Йоренте имаше страхотен шанс да намали в 15-ата минута, но ударът му от добра позиция прелетя над напречната греда.

В 22-ата минута и домакините имаха претенции за дузпа, тъй като според тях Саня бе нарушил правилата, но такава не бе свирена.

Три минути след това Тремулинас намали. Той бе намерен с много технично центриране от Коке непокрит в малкия пеналт и вкара топката в опразнената врата.

В 36-ата минута Бони върна аванса от два гола за Сити, след като получи топката от Навас малко преди малкия пеналт и с удар по земя матира Рико.

До почивката не се стигна до повече голове и резултатът остана непроменен.

След почивката темпото не бе особено високо, както бе през първото полувреме.

В 53-ата минута Сити бе на път да убие тотално интригата в мача, след като Фернандиньо засече една топка по посока вратата на домакините, но Рико направи страхотно спасяване.

През следващите минути на терена не се случи нищо кой знае колко интересно пред двете врати и играта се успокои.

В 71-ата минута Туре бе на косъм също да се разпише, но ударът му след страхотната двойна комбинация с Бони премина встрани вратата.

До края така и нямаше повече голове.

СЕВИЛЯ - МАНЧЕСТЪР СИТИ 1:3
0:1 Стърлинг
0:2 Фернандиньо 11
1:2 Тремулинас 25
1:3 Бони 36

СЕВИЛЯ: Рико, Колоджечак, Рами, Тремулинас, Коке (56 - Мариано), Ибора (46 - Крон-Дели), Коноплянка, Банега, Криховяк, Витоло, Йоренте (64 - Иммобиле)

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Харт, Отаменди, Компани, Саня, Коларов, Навас, Фернандиньо (90 - Демикелис), Стърлинг (73  Де Бройне), Туре, Фернандо, Бони (86 - Делф)