Челси чукна с 4:0 Макаби Тел Авив в Израел и излезе на първо място в група "G" с равен точков актив с Порто. Попаденията на стадион "Сами Офер" забиха Гари Кейхил (20), Вилиян (73), Оскар (77) и Курт Зума (91).

С тази победа лондончани събраха десет точки, толкова има и Порто, следват Динамо Киев (8) и Макаби (0). Така последните срещи в групата Динамо - Макаби и Челси - Порто ще решат осминафиналистите.

Като цяло Челси контролираше мача, вкара четири от положенията си и заслужено си взе победата. По този начин лондончани продължават с възходящата си линия, след като през уикенда удариха Норич и записаха успех и във Висшата лига.

Макаби не показа нищо смислено в срещата, независимо че повече от едно полувреме игра в намален състав, след като червен картов в 41-ата минута получи Тал Бен-Хаим.


Срещата в Израел започна с положение за Челси, но Диего Коста пропусна да вкара. Отговорът на домакините бе силен удар на Ели Даса, но топката мина до гредата.

В 7-ата минута Сезар Азпиликуета се озова на чиста позиция, но стреля в аут. Челси продължи да натиска и да контролира мача, като в 19-ата минута с пропуск се отчете и Сеск Фабрегас.

Секунди по-късно логичното се случи и лондончани успяха да опънат мрежата на Макаби чрез Гари Кейхил. След половин час игра Оскар навърза защитата на израелците, последва диагонален удар, но топката мина до гредата.

Четири минути по-късно Макаби можеше да изравни, но Тал Бен-Хаим се замота в наказателното поле на Челси и бе блокиран. Това положение стресна англичаните и те отново взеха инициативата.

В 38-ата минута Баба Рахман имаше шанс за гол, но пропусна. Три минути по-късно Макаби остана в намален състав, след като от игра бе изгонен Тал Бен-Хаим. Полувремето завърши с удар на Еден Азар.

В началото на второто полувреме Оскар се откъсна зад защитата на Макаби, но правилно бе отсъдена засада. Последваха спокойни минути, в които играчите на Челси владееха инициативата и спокойно разиграваха топката.

След час игра Еден Азар навърза защитата на Макаби и стреля силно, но топката мина до гредата. В 72-ата минута Жозе Моуриньо направи принудитулна смяна, след като Джон Тери се контузи и бе заменен от Курт Зума.

Минута по-късно Вилиян се оказа най-съобразителен и опъна мрежата на Макаби за 0:2. Това обаче не бе всичко и в 77-ата минута Баба Рахман асистира на Оскар и той с глава направи 0:3.

До края Челси контролираше мача и заслужено вкара ново попадение. В даденото добавено време точен бе Курт Зума и лондончани си взеха победата.

Макаби - Челси 0:4

Голмайстори:

0:1 Гари Кейхил (20)

0:2 Вилиян (73)

0:3 Оскар (77)

0:4 Курт Зума (91)

Макаби: Райкович, Ели Даса, Тал Бен-Хаим, Карлос Гарсия, Омри Бен Харуш, Носа Иджиебор, Гал Алберман, Дор Перец, Тал Бен Хаим, Еран Захави, Ави Рикан

Челси: Асмир Бегович, Сезар Азпиликуета, Гари Кейхил, Джон Тери, Баба Рахман, Сеск Фабрегас, Неманя Матич, Оскар, Вилиян, Диего Коста, Еден Азар