ПСЖ удари без проблеми с 5:0 Малмьо в Швеция и се класира за 1/8 финалите в Шампионската лига. Два гола за парижани мушна Анхел Ди Мария (14 и 68), по един добавиха Адриен Рабио (3), Златан Ибрахимович (50) и Лукас Моура (82).

Така ПСЖ се бетонира на второто място в група "А", след като събра 10 точки. Лидер е Реал Мадрид с 13, а на последните две места са Шахтьор и Малмьо с по три пункта. В последния кръг Реал приема шведите, а ПСЖ украинците.

Гостите от Париж изцяло доминираха в мача, създадоха множество шансове за гол, забиха пет попадения и в крайна сметка си взеха победата и заслужено са на 1/8 финал в Шампионската лига.

Трябва да се отбележи, че парижани играха със специални фланелки в памет на жертвите от терористичните атаки във френската столица. Екипите на ПСЖ бяха с надпис "Je suis Paris".


Срещата на "Шведбанк Стадион" започна с положение за домакините, но Маркус Розенберг пропусна да вкара. ПСЖ реагира веднага и в третата минута успя да вкара.

Тогава Грегори ван дер Вил намери Адриен Рабио и той с глава направи 0:1. Парижани продължиха да атакуват и в 14-ата минута мушнаха втори гол. Негов автор бе Анхел Ди Мария.

Последваха нови положения за гостите, но с пропуски се отчетоха Анхел Ди Мария и Златан Ибрахимович. В 23-ата минута Йо Инге Бергет се озова на чиста позиция и стреля по диагонала, но не успя да намали.

ПСЖ на свой ред можеше да забие и трети гол, но Грегори ван дер Вил и Единсон Кавани не намериха мрежата на Малмьо.

В 35-ата минута Маркус Розенберг нахлу в наказателното поле на ПСЖ, но се засуети и изпусна уникален шанс за гол. В края на полувремето с пропуски за ПСЖ се отчетоха Анхел Ди Мария и Златан Ибрахимович.

Второто полувреме започна с положение за домакините, но удар на Енок Аду бе блокиран от защитник на ПСЖ. В 50-ата минута Блез Матюиди намери Златан Ибрахимович и той опъна мрежата на родния си клуб за 0:3.

Две минути по-късно Па Конате стреля с глава, но неточно. След час игра се стигна до дузпа за Малмьо, но Маркус Розенберг не успя да вкара от бялата точка.

Осем минути по-късно Максуел намери Анхел Ди Мария и той с глава заби красив гол за 0:4. Това обаче не бе всичко и в 82-ата минута Лукас Моура направи 0:5.

До края ПСЖ изцяло контролира срещата, заслужено си взе победата и е на 1/8 финал в Шампионската лига.

Малмьо - ПСЖ 0:5

Голмайстори:

0:1 Адриен Рабио (3)
0:2 Анхел Ди Мария (14)
0:3 Златан Ибрахимович (50)
0:4 Анхел Ди Мария (68)
0:5 Лукас Моура (82)

Малмьо: Йохан Уиланд, Антон Тинерхолм, Франц Брошсон, Расмус Бенгтсон, Па Конате, Владимир Родич, Карл Оскар Левики, Енох Кофи Аду, Йо Инге Бергет, Маркус Русенбери, Никола Джурджич

ПСЖ: Кевин Трап, Грегори ван дер Вил, Тиаго Силва, Маркиньос, Максуел, Адриен Рабио, Тиаго Мота, Блез Матуиди, Анхел Ди Мария, Златан Ибрахимович, Единсон Кавани