Ювентус и Манчестър Сити изиграха невероятен мач в Торино от група D на Шампионска лига.

Двата отбора създадоха куп положения, но вкараха само един гол. Негов автор беше таранът на домакините Марио Манджукич, който се разписа в 18-ата минута, но през втората част напусна контузен. Вратарите Джанлуиджи Буфон и Джо Харт също се представиха на висота и бяха с главна заслуга, че попаденията в срещата не бяха повече.

С успеха "бианконерите" си върнаха 1-то място и вече имат 11 точки, докато англичаните остават с 9 т. и са на втора позиция. В другата среща от групата Борусия Мьонхенгладбах смаза Севиля. По този начин Юве и Сити със сигурност продължават на 1/8-финалите.

В последния кръг италианците гостуват на стадион "Рамон Санчес Писхуан" в Испания, докато Сити приема "жребците".


В 15-ата минута Сити беше много близо до откриване на резултата, след като Яя Туре се пребори за топката в наказателното поле и върна назад към Фернандиньо. Той стреля от движение от точката за дузпата, но високо над вратата.

Секунди по-късно Юве поведе. Пол Погба тръгна от своята половина, подигра се с Кевин де Бройне и намери Алекс Сандро. Бразилецът центрира към далечната греда, където Марио Манджукич засече за 1:0. При гола гостите имаха претенции, че хърватският национал е извършил фаул в атака, но те не бяха уважени.

В 25-ата минута Погба отново показа гения си, след като нахлу отляво в наказателното поле и пусна пас успоредно на голлинията. Там Гаел Клиши в първия момент не успя да изчисти, но след това поправи грешката си и изрита кълбото силно напред.

"Старата госпожа" продължи да прави каквото си иска и малко по-късно Стефан Лихтщайнер свали към Манджукич, който се завъртя и стреля мощно в долния десен ъгъл. Джо Харт обаче показа висока класа и със сетни сили успя да избие. Зашеметените "граждани" се опитаха да отговорят след половин час игра със страшно неточен удар на Яя Туре.

Пет минути преди края на полувремето Сити създаде най-чистото си положение. Фернандо намери Туре, който беше с гръб към вратата, завъртя се и шутира по земя, но покрай лявата греда. Юве отговори с атака отдясно след елегантен пас на Маджукич към Лихтщайнер, но швейцарецът си затвори ъгъла и не успя да преодолее Харт.

В 44-ата минута Клаудио Маркизио допусна детинска греша, връщайки слабо топката към Джанлуиджи Буфон и Серхио Агуеро пресече паса. Вратарят на италианците обаче излезе и успя да се справи с аржентинската звезда.

Десетина минути след подновяването на играта гостите отново пропуснаха добър шанс да възстановят равенството. Фернандо засече с глава центриране от корнер, но Буфон успя да отклони в гредата, след което улови кълбото.

В 56-ата минута страничният стълб спаси и Сити. Току-що появилият се на терена Алваро Мората беше изведен сам срещу Харт с чудесен прехвърлящ удар го преодоля, но гредата помогна на вратаря, а Стефано Стураро не успя да направи добавка.

Следващите минути в Торино бяха по-скучни и нямаше интересни моменти пред двете врати. В 79-ата минута Мората пропусна великолепен шанс да сложи точка на спора. Испанският национал получи пас в половината на Сити, завъртя се и стигна до пеналта. Там преодоля Отаменди и стреля, но Харт спаси.

В следващата атака и гостите пропуснаха златен шанс за гол, след като Рахим Стърлинг получи пас на границата на вратарското поле и вместо да вкара за 1:1, не уцели вратата за ужас на всички фенове на Сити. В 83-ата минута Хуан Куадрадо веднага с влизането си на терена можеше да се разпише, но първият му изстрел беше блокиран, а вторият излезе в аут.

До края не падна нов гол и Юве спечели с 1:0.

Ювентус – Манчестър Сити 1:0

Голмайстор:

1:0 Манджукич (18)

Ювентус: Буфон, Бардзали, Киелини, Бонути, Лихтщайнер, Сандро (77-Евра), Стураро, Маркизио, Погба, Дибала (82-Куадрадо), Манджукич (54-Мората)
Треньор: Макс Алегри

Сити: Харт (80-Кабайеро), Саня, Демикелис, Отаменди, Клиши, Фернандо, Фернандиньо (60-Делф), Туре, Де Бройне, Навас, Агуеро (68-Стърлинг)
Мениджър: Мануел Пелегрини

Торино, "Ювентус Стейдиъм"
Съдия: Феликс Брих (Германия)
Жълти картони: Фернандиньо, Навас, Саня (Сити)