Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер вярва, че неговият отбор може да достигне до директните елиминации на Шампионската лига след снощната победа с 3:0 над хърватския гранд Динамо Загреб.

Този успех и тежкото поражение на Олимпиакос при гостуването на Байерн в Мюнхен означават, че надеждите на лондончани са още живи. В последния си мач от групите обаче тимът гостува на гръцкия гранд, а победа с два или повече гола ще изстреля столичния английски тим в следващата фаза на турнира.

"Искаме да се класираме за следващата фаза на турнира и имаме всички шансове да сторим това", обяви французинът на пресконференцията след мача.

"Честно казано имахме нужда да си свършим работата срещу Динамо и същевременно стискахме палци и Байерн да си я свърши срещу Олимпиакос. Всичко премина перфектно".

"Колко е голям шанса ни да продължим напред, аз не мога още да кажа, но аз вярвам, че можем да направим това".

"Доволен съм иначе от успеха ни над Динамо. Toва бе един добър мач за нас. Успяхме да играем с това темпо, което аз исках и това наистина ме радва много".

"Вярвам, че именно скоростта в нашето движение на терена причини адски много проблеми на гостите. След като вкарахме първия гол шансовете за следващо попадение се редяха един след друг. Като цяло изиграхме един добър мач, който контролирахме много добре".