Вратарят на Манчестър Сити Джо Харт заяви, че тимът му има всичко необходимо, за да постига големи успехи и на европейската сцена.

По думите на английския национал единствената пречка пред "гражданите" е липсата на психическа устойчивост в Шампионската лига.

"За пръв път имаме шанса да спечелим групата си в Шампионската лига кръг преди края. Това показва, че се движим в правилната посока, но все още ни липсва тази ментална устойчивост, която показваме в Англия. За да постигнем това, трябва да сме уверени, че можем да спечелим Шампионската лига. Да играем за точка не е нашата цел", каза Харт.

Манчестър Сити може да спечели групата си в Шампионската лига за пръв път в историята си, ако тази вечер победи при гостуването си на втория в подреждането Ювентус. В предишните две години Сити се класираше за осминафиналите в турнира, но като втори отбор в групата си.

"Трябва да бъдем фокусирани. Щом можем да правим това в едно от най-силните първенства в света, не виждам причина това да не се случва и на европейската сцена. За нас целта минимум през този сезон е да участваме на четвъртфинал", добави още 28-годишният страж.