Треньорът на италианския шампион Ювентус Масимилиано Алегри бе на седмото небе след успеха с 1:0 над Манчестър Сити и гарантирането място на директните елиминаци в Шампионската лига.

Марио Манджукич донесе успеха на торинци и така отборът се изкачи на върха в своята група, като реми срещу Севиля ще бъде достатъчно на отбора да си бетонира и първата позиция.

"Много съм щастлив от представянето ни. Момчетата се справиха наистина много добре. Не бе лесно да се класираме напред, след като попаднахме в такава трудна група, но го направихме", обяви той на пресконференцията след мача.

"Запазването на суха мрежа също е много важен елемент. Определено отборът така трупа повече самочувствие, особено когато играе успешно срещу тим от подобен калибър на Манчестър Сити".

"Моето мнение е, че можем да се справяме и по-добре. Имаме все още в състава млади и неопитни играчи и не можем да контролираме даден мач през цялото време. Има още какво да учим и подобряваме".

Алегри шокира доста хора, след като Алваро Мората и Хуан Куадрадо не започнаха мача, а вместо тях на терена се появиха Марио Манджукич и Стефан Лихтщайнер, докато Алекс Сандро бе играч на мача при игровата схема на треньора 3-5-2.

"Взех решението да използвам Манджукич на мястото на Мората още преди два дни. Имах нужда от това, което Алваро може да ми даде през второто полувреме, когато гостите вече бяха уморени".

"Алекс Сандро доказа, че е отлично попълнение и се справи много добре тази вечер", добави още той.