Големият лидер на ПСЖ Златан Ибрахимович обяви, че завръщането му в Малмьо е било сбъдната мечта за него.

Той се завърна на стадиона, на който е тръгнал за големия футбол. Неговият отбор разби обаче родния тим на шведа с 5:0, а той се разписа веднъж във вратата на домакините.

Шведският национал започва кариерата си именно в родния си град през 1999 година преди да акостира в Аякс и след това всички знаят как се развива славната му кариера.

"Изживях една мечта, когато се върнах тук", обяви в емоционално изказване той, цитиран от Goal.com.

"Успяхме да бием и аз вкарах един от головете. Много съм щастлив. Още от самото начало има страхотна топла връзка между феновете на Малмьо и мен. Всичко бе просто като една приказка, все едно се завръщам в родния си дом. Тръпки ме побиха от емоции. Това бе едно невероятно изживяване за мен и семейството ми.". 

Треньорът на "Принцовете" Лоран Блан не пропусна да отбележи, че е много доволен от успеха и играта на своя тим.

"Още в 15-ата минута бяхме убили интригата, тъй като вкарахме два гола дотогава. Нашите опоненти разбраха след втория гол, че просто ще бъде много трудно да осуетят плановете ни. Рабио се представи страхотно, това момче има огромен потенциал и израства постоянно".

"Ди Мария бе не само добър с топката в краката, но и като цяло. Той можеше да вкара още голове. За нас важното бе да достигнем до елиминационната фаза. Ще видим жребия, но няма да ни бъде лесно. Засега постигнахме целта си".