Ювентус има само 20-25% шанс да елиминира Байерн Мюнхен в осминафиналния сблъсък между двата отбора в Шампионска лига.

Това смята капитанът на "бианконерите" Джанлуиджи Буфон. Първата среща е в Торино на 23 февруари, а реваншът на "Алианц Арена" е на 16 март.

"Искрен и реалистичен съм. Срещу Байерн имаме 20-25% шанс и трябва да работим здраво, за да го вдигнем на 40-45%. Но сегашният Юве притежава най-силен характер от всички отбори, от които съм бил част. При Фабио Капело бяхме най-силни, при Марчело Липи играехме най-приятния футбол", заяви Буфон.

Легендата говори и за предстоящото дерби с Наполи. Двата отбора се изправят помежду си в събота в Торино, като в момента южняците са лидери с аванс от две точки пред "старата госпожа". "Не вярвам този мач да реши титлата. До края на първенството остават още много кръгове. Но ние ще се борим до край", добави вратарят.

Буфон разкри най-добрите и най-лошите моменти от бляскавата си кариера в Юве. "Най-съкровеният ми спомен е първото Скудето след завръщането от Серия "Б" с треньор Антонио Конте. Най-лошият е загубения финал от Милан в Шампионска лига (б.р. - след изпълнение на дузпи през 2003 г.)".

"Срещу Барселона беше различно, тогава се чувствахме горди, че стигнахме до решаващия мач. Най-трудният период от кариерата ми е между 2003 и 2004 г., когато бях в депресия, но я победих с големи спасявания", разкри световният шампион от 2006 г.

Той беше помолен да коментира и факта, че вече 15 г. е най-скъпият вратар в историята на футбола. През 2001 г. Юве плати на Парма рекордните 54 милиона евро за правата му. "Това ме кара да се чувствам щастлив и горд. И щом тази сума е платена, значи толкова съм струвал. Дали съм най-великият вратар за всички времена? Това не мога да кажа аз", допълни Буфон, а накрая заяви, че се възхищава на Роджър Федерер и отново потвърди, че ще спре с футбола след световното първенство през 2018 г. в Русия.