ПСЖ тресна с 2:1 Челси в първа среща от 1/8 финалите на Шампионската лига и има предимство преди срещата-реванш.

Парижани дръпнаха в резултата с гол от фаул на Златан Ибрахимович (39), но лондончани бързо върнаха попадението след тупалка отблизо на Джон Оби Микел (45). Домакините натиснаха към края и заслужено си взеха победата след като Единсон Кавани опъна мрежата на гостите (77).

Така парижани се добраха до успех, но всичко ще се реши на "Стамфорд Бридж", както се случи и преди година, когато краен победител бе ПСЖ.

Срещата на "Парк де Пренс" предложи качествен, динамичен и здрав футбол, с множество положения и пред двете врати, три красиви попадения и в крайна сметка домакините се добраха до победата.

По този начин парижани продължиха успешната си серия от 23 мача без загуба във всички турнири, докато гостите записаха първа загуба в последните си 13 срещи.  


Домакините от ПСЖ започнаха надъхано мача и още в началото можеха да вкарат. В 3-ата минута Марко Верати напредна и стреля мощно, но Куртоа се намеси и спаси. Само две минути по-късно с пропуск се отчете и Лукас Моура.

Парижани продължиха да натискат и да доминират, но Лукас Моура отново не успя да вкара и то от страхотна ситуация пред вратата на Челси.

В 12-ата минута дойде ред и на Златан Ибрахимович, който в типичен стил се пребори за една топка и стреля мощно, но отново не се стигна до попадение.

В тези минути Челси основно се защитаваше, но постепенно живна и изнесе играта в по-предни позиции. В 23-ата минута топката достигна до Диего Коста, който навлезе в наказателното поле, но там се засуети и бе блокиран преди да нанесе голов удар.

В следващите моменти лондончани изцяло взеха инициативата, но на два пъти Диего Коста пропусна да вкара, като при едното положение Трап направи феноменално спасяване, след което топката кацна на горната греда.

След половин час игра Ибрахимович пое технично топката, последва тупалка, но топката мина до гредата. Две минути по-късно гостите сътвориха страхотна атака, която се пренесе отдясно, последва остро центриране на Педро в пеналта на ПСЖ, но там трима негови съотборници се разминаха с топката и пропуснаха невероятен шанс за гол.

Това положение стресна домакините и те на свой ред можеха да отбележат, но последователно Златан Ибрахимович и Анхел ди Мария пропуснаха.

Така се стигна до 39-ата минута, когато Ибра изпълни силно пряк свободен удар, топката се чукна в крака на Микел, излъга Куртоа и опъна мрежата на Челси за 1:0. Лондончани можеха веднага да върнат попадението, но Вилиан пропусна.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/geGEnPOCdQ8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

В продължението на полувремето обаче след корнер Диего Коста свали топката на Джон Оби Микел, който от упор едва не скъса мрежата - 1:1. Вина при това попадение носи и Златан Ибрахимович, който при самото центриране се наведе нелепо и позволи на Коста да асистира на Микел.

<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Sx-Bq8Gbus4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Второто полувреме започна с положение за гостите, но Диего Коста пропусна да вкара. Отговорът на ПСЖ бе удар на Анхел Ди Мария, но Куртоа спаси.

В следващите атаки към двете врати се стигна до две ситуации, но Коста и Ибрахимович нямаха шанс пред гола. Последваха много здрави минути, в които футболистите на двата отбора се "захапаха" в средата на терена и водеха мощна битка за всяка една топка.

След час игра Ди Мария се пусна по лявото крило, последва остро центиране в наказателното поле на Челси, но там нямаше негов съотборник, който да вкара.

Още в следващата си атака ПСЖ стигна до нов страхотен шанс, но този път Куртоа показа класа и спаси удар на укас. Това бяха силните минути на домакините, но така и не се стигаше до нов гол във вратата на гостите.

В 64-ата минута ПСЖ сътвори уникален пропуск, след като Матюиди от малкото наказателно поле не успя да промуши топката и да вкара. Последваха по-спокойни минути на "Парк де Пренс", като играта се водеше основно в средата на терена.

В 77-ата минута резервата Оскар можеше да вкара, но си пое зле топката и Трап изби. Минута по-късно ПСЖ нанесе жесток удар.

Анхел ди Мария пусна феноменален пас към Единсон Кавани, който технично преодоля Куртоа и оплете топката в мрежата му за 2:1.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/g99BgLA4BpM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Малко по-късно Маркиньос можеше да реши всичко, но пропусна уникален шанс. До края ПСЖ контролираше мача, не даде никакъв шанс на гостите, с изключение на един отсечен удар на Педро, и заслужено си взе победата.

ПСЖ - Челси 2:1

Голмайстори:

1:0 Златан Ибрахимович (39)
1:1 Джон Оби Микел (45)
2:1 Единсон Кавани (77)

ПСЖ: Трап; Маркиньос, Давид Луис, Тиаго Силва, Максуел; Верати, Тиаго Мота, Матюиди; Ди Мария, Ибрахимович; Лукас

ЧЕЛСИ: Куртоа; Аспиликуета, Иванович, Кейхил, Баба; Микел, Фабрегас; Азар, Вилиан, Педро; Диего Коста