Реал Мадрид се класира на финал за Шампионска лига! Това стана факт, след като "белият балет" победи с 1:0 Манчестър Сити на реванша, игран на "Сантяго Бернабеу".

Испанците стигнаха до големия успех в 20-ата минута, когато Фернандо си вкара автогол, благодарение на отлично отиграване на Гарет Бейл. През всички 90 минути домакините имаха надмощие и попадение на Серхио Рамос беше отменено заради засада, а след почивката уелската звезда нацели гредата.

От своя страна Сити се представи трагично и както в първия мач, не създаде нито едно опасно голово положение и напълно заслужено отпада. В директния спор за трофея Реал ще срещне Атлетико Мадрид, като финалът е на 28 май на стадион "Сан Сиро" в Италия. Той е повторение от 2014 г., когато "кралският клуб" грабна 10-ия трофей от турнира, след като се наложи с 4:1 след продължения.

Голямата звезда Кристиано Роналдо поведе атаката на "кралете", а по крилата му помагаха Гарет Бейл и Хесе Родригес. В центъра на терена действаха Тони Кроос, Лука Модрич и Иско, а защитното каре пред Кейлор Навас беше съставено от Даниел Карвахал, Серхио Рамос, Пепе и Марсело.

Яя Туре пък започна титуляр за Сити, а до него в халфовата линия оперираха Фернандо и Фернандиньо. Защитата пред Джо Харт бе изградена от Бакари Саня, Венсан Компани, Отаменди и Гаел Клиши. В предни позиции за "гражданите" стартираха Хесус Навас, Кевин Де Бройне и Серхио Агуеро.


Мачът в Мадрид започна на много високо темпо, но в първите 10 минути нямаше опасни положения пред двете врати. В тях обаче гостите получиха голям удар, тъй като капитанът им Компани се контузи и беше принудително сменен от Мангала.

След почти четвърт час игра "кралете" бяха близо до гола. Карвахал центрира отлично в наказателното поле, Отаменди изпусна Роналдо и той засече мощно с глава, но мерникът на португалската звезда изневери и прати топката над вратата. В 20-ата минута натискът на домакините даде резултат! Карвахал пусна хубав пас отдясно към Бейл, който отправи брилянтен шут, топката рикошира във Фернандо и влетя неспасяемо в далечния ъгъл на Харт за 1:0!

3 минути по-късно Реал можеше да удвои преднината си, след като Роналдо засече от движение, но отново прати кълбото в аут. Сити отговори с опасен пробив отдясно на Навас, който завърши с остро центриране по земя, уловено от вратаря в решаващия момент. В 36-ата минута испанците стигнаха до втори гол. Кроос центрира от фаул, Рамос засече във вратата, но попадението беше правилно отменено заради засада.

2 минути преди края на полувремето Бейл стреля отдалеч по земя, но Харт внимаваше и улови. В ответната атака "гражданите" най-накрая показаха зъби. Де Бройне намери Фернандиньо, който се освободи, шутира и кълбото облиза външната страна на гредата.

Втората част започна с опасност пред вратата на Сити, при която обаче Роналдо се намираше в засада. Малко по-късно трикратният носител на Златната топка беше намерен на чиста позиция, но се засуети и ударът му беше много нескопосан.

Реал продължи да бъде господар на терена и в 51-ата минута Хесе се измъкна от Фернандо и отправи истински снаряд от около 20 м, който премина над вратата. Секунди по-късно Модрич пропусна чудесна възможност до голяма степен да сложи точка на спора.

Хърватинът беше изведен сам срещу вратаря, но не овладя добре топката и не успя да го преодолее. После Роналдо засече с глава, но Харт спаси, а малко по-късно стражът отново отчая звездата на "кралете" с нова отлична намеса.

След малко повече от час игра мадридчани пропуснаха поредната чудесна възможност да удвоят преднината си. Бейл засече с глава центриране от корнер, горният стълб спаси Сити, след което топката попадна в Пепе. Той центрира към Роналдо, който вкара с ръка, което не избегна от погледа на съдията.

Противно на логиката в 88-ата минута Агуеро можеше да вкара след далечен изстрел, който профуча над вратата. До края обаче не падна нов гол и Реал се класира на финал.

Реал Мадрид – Манчестър Сити 1:0

Голмайстор:

1:0 Фернандо (20-авт)

Реал: Навас; Карвахал, Пепе, Рамос, Марсело; Модрич (88-Ковачич), Кроос, Иско (67-Хамес); Бейл, Хесе (55-Васкес), Кристиано Роналдо
Треньор: Зинедин Зидан

Сити: Харт; Саня, Компани (9-Мангала), Отаменди, Клиши; Фернандо, Фернандиньо; Навас (69-Ихаеначо), Туре (61-Стърлинг), Де Бройне; Агуеро
Мениджър: Мануел Пелегрини

Мадрид, ст.: "Сантяго Бернабеу"
Съдия: Дамир Скомина
Жълти картони: Васкес (Реал); Де Бройне, Фернандо (Сити)

Вижте как се разви мачът по минути тук!