Голямата звезда на Манчестър Сити – Серхио Агуеро, се представя много слабо през този сезон в Шампионска лига, изчисли Goal.com.

Тази вечер аржентинският ас ще започне титуляр за "гражданите" в полуфиналния реванш с Реал, който ще се играе в Мадрид. След 0:0 в първата среща, англичаните ще трябва да търсят задължителен гол, за да продължат напред и надеждите им за това са свързани именно с Кун.

Статистиката обаче показва, че нападателят трудно ще успее да накаже "белия балет". През настоящата кампания той има 8 мача в турнира, в които е отбелязал 2 гола (гол на всеки 307 минути) и стреля по едва 2,3 пъти към противниковата врата.

За сравнение показателите му във Висшата лига са коренно различни. В 28 срещи има 23 попадения (попадение на всеки 95 минути) и отправя поне по 3 удара в мач. В първенството процентите на реализирани положения пък са повече от двойно по-големи.

Въпреки това бившият треньор на Реал – Карло Анчелоти, предупреди испанците да внимават с Агуеро. "Той е много добър нападател и домакините трябва да са наясно, че може да им вкара лесно".

"В първия мач Рамос и Пепе се справиха със Серхио, но сега ще им е по-тежко, защото Сити трябва да търси гол", каза Анчелоти.

Реал посреща Сити тази вечер от 21:45 часа и мачът може да се проследи на живо в Gol.bg.