Треньорът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола бе изключително разочарован, след като отборът му отпадна на 1/2-финалите на Шампионската лига.

"Баварците" победиха у дома Атлетико Мадрид с 2:1, но по правилото за повече голове на чужд терен техният противник успя да се класира за финала.

"Поздравления за Атлетико! Това беше добър мач и съм сигурен, че сме зарадвали цяла Европа. Направихме всичко, което можахме на терена. Гордея се с моите играчи. Тъжен съм обаче от една страна за тях, но пък съм радостен от начина по който играхме днес. Този клуб има светло бъдеще", обяви той на пресконференцията след мача.

"Надявам се в събота да вдигнем титлата в Германия, защото още не сме шампиони в страната. Нуждаем се само от една точка. Определено отпадането ни от Шампионската лига е много тъжен момент. Момчетата обаче трябва да се гордеят със себе си, защото направихе един страхотен сезон".

"Играхме много добре тази вечер, а освен това играхме силно и през второто полувреме в Мадрид. Представихме се на много високо ниво и срещу Бенфика, и срещу Ювентус. Определено ще мога да заспя спокойно тази вечер".

"Не съжалявам нито за миг, за трите си години в Байерн. Доволен съм, че се опитах да накарам футболистите да видят играта по един друг начин. Дадох живота си за отбора през тези три години, нека хората да си говорят каквото си искат".