Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини остана изключително разочарован от отпадането на неговия тим от 1/2-финалите на Шампионската лига, от Реал Мадрид.


"Кралския клуб" се възползва от домакинското си предимство и все пак стигна до минимална победа, която се оказа достатъчна на тима, за да играе финал.

"Много съм разочарован, защото си мисля, че се получи един равностоен мач и просто Реал имаше късмет, за да се класира за финала", призна чилиецът на пресконференцията след края на срещата.

"И двата отбора не създадоха голям брой голови положения".

"Травмата на Компани бе изключително неприятен момент за нашия отбор. Това ни принуди да направим ранна смяна, но все пак не мисля, че имахме проблеми в защита след това".

"Имахме обаче проблеми в атаката, а същото може да се каже и за нашия противник".

"Реал стигна до гола в нашата врата след един щастлив рикошет, имаха много късмет в тази ситуация".

"За съжаление не успяхме да вкараме попадение, макар че футболистите ми опитваха да го направят до последния момент". 

"След това отпадане усещаме много горчив вкус в устите си. Не заслужавахме да загубим. Не бяхме достатъчни ясни в идеите си на терена обаче и именно това не ни позволи да създаваме положения".

"Дали съм доволен? Не, защото не успяхме да създаваме добри положения. Честно казано с оглед на показаното на терена нито един от двата отбора не заслужаваше да спечели".

"Играхме срещу много силен отбор, но те в никакъв случай не бяха по-добри от нас. Пропуснахме страхотен шанс да играем на финал в Шампионската лига".