Голямата звезда на Реал Мадрид – Кристиано Роналдо, заяви, че ако "белият балет" спечели Шампионска лига, ще засенчи златния дубъл на Барселона в Испания.

На финала в най-силния клубен турнир "кралете" ще се изправят срещу градския си съперник Атлетико Мадрид на стадион "Сан Сиро" в събота с надеждата да повторят подвига си от 2014 г., когато победиха именно "дюшекчиите" с 4:1 след продължения.

"Трофеят в Шампионската лига е много по-голямо нещо от дубъл в Испания. Шампионската лига е мечта. Казвам ти от сърце, че не бих сменил трофея за останалите две купи", заяви Роналдо пред Jugones.

Той призна още, че е раздразнен от факта, че не спечели голмайсторския приз в Примера дивисион "Пичичи" за сметка на аса на Барселона Луис Суарес. Уругвайският национал завърши кампанията с 40 гола, докато Роналдо остана с 35.

"Очевидно е, че бях разочарован, бях близо. Но поздравявам Луис Суарес. Той направи невероятен сезон", добави трикратният носител на Златната топка.

Кристиано каза още, че се ядосва на 5-годишния си син, когато той казва, че Гарет Бейл е по-бърз от баща му и, че детето е променило живота му.

"Невъзможно е синът ми да е от Барселона. Все пак е с гените на своя баща. Ако обаче се случи нещо такова, бих го приел. Не бих го водил на мачове на "Камп Ноу", но няма и да го бия. Все пак е мое дете", добави Роналдо.