Полузащитникът на Цървена звезда Мичел Доналд е уверен, че сръбския гранд има необходимите сили да отстрани Лудогорец по пътя към групите на Шампионската лига. Според него отборът все още не е навлязъл в оптимална форма, но ще вземе необходимите мерки, за да изчисти грешките от играта си показани срещу Валета. Холандецът бе с голяма заслуга за отстраняването на малтийския тим във втория квалификационен кръг. Именно с негов изстрел звездашите изравниха резултата в реванша на стадион „Райко Митич“, а по-късно Катай донесе победата. 

„Голът срещу Валета бе един от най-красивите в кариерата ми. Преди осем месеца вкарах и на Лудогорец в приятелския мач (б.р. визира контролата през ноември, завършила 3:1 за разградчани). Помня че тогава топката се удари в напречната греда и влезе в мрежата. Ще се опитам да повторя изпълнението и този път в срещите с тях. Бих искал да бием 10:0 в Разград. Но би било феноменално да вкараме поне един гол и да не загубим“, обясни Доналд пред в. „Спортски журнал“ и продължи: „Трябва да се поучим от грешките си, които допуснахме срещу Валета. Важно е, че елиминирахме малтийците и продължиме в следващата фаза на Шампионската лига, както се очакваше. Имахме добри моменти в двете срещи, които е нужно да повторим и срещу Лудогорец.

Познавам един от техните играчи – ДжодиЛукоки. С него играхме заедно в Аякс, но той е по-млад от мен. Джоди е добър футболист, а и човек, скоростта е най-силната страна от неговата игра“, добави 27-годишният полузащитник, който е бил в юношите на Аякс от 1998 до 2007 година, а след това до 2011 се подвизаваше в първия състав. За този период обаче той записа едва 8 срещи и 1 гол. 
Доналд добави, че не се плаши от разградчани, въпреки че до момента не са допуснали гол в евротурнирите. 

„Лудогорец е качествен отбор, но не може да обръщаме повече внимание на тях, отколкото на нашата игра. Когато сме концентрирани, може да победим всеки, все пак ние сме Цървена звезда. Тактиката е много важна за успехите в Шампионската лига, особено когато играеш срещу отбор, който целта му е да пробие в груповата фаза. Нужно е всички да играем като един в тези мачове – не само в атака, но и защита. Истината е, че не можеш да стигнеш до краен успех, ако само се отбраняваш“, категоричен бе Доналд, цитиран от "Тема спорт".