Испанският ели­тен тим Селта се разбра с ръковод­ството на Църве­на звезда за тран­сфера на голмайстора на сърбите Александър Ка­тай, съобщават испанските ме­дии, цитирани от "Меридиан мач". В касата на „звездашите" ще влязат 3 млн. ев­ро, а играчът идва като заместник на своя сънародник Адем Ляич, който бе договорен за „Балаидос", но в последния мо­мент подписа с Торино.

Испанците оба­че са били помо­лени да оставят Катай за мачовете с Лудогорец и да подпишат с него веднага след сре­щите. А ръковод­ството на Селта се е съгласило и по този начин ще прецака „орлите", защото звездата на тима ще играе в двата двубоя. Те са с много голяма важност, тъй като при краен успех Звезда ще се кла­сира минимум за групите на Лига Европа, а това оз­начават сериозни приходи за шампиона на Стария континент за 1991 г.

В Белград оба­че не спят и про­дължават работа­та на трансфер­ния пазар. Те ще привлекат за за­местник на Катай бившия бразилски национал Жо. Все още обаче не е яс­но дали той ще бъде уреден за двете срещи с българския шам­пион.