Аякс направи изненадващо равенство 1:1 с ПАОК в първи мач от третия квалификационен кръг на Шампионска лига.

През всички 90 минути домакините имаха надмощие, но грешка на вратаря им позволи на гостите да излязат напред в резултата в 27-ата минута. Холандския колос все пак успя да изравни след почивката чрез Каспер Долберг, но до края не стигна до втори гол и утежни ситуацията си преди втория двубой.

Срещата започна с домакински натиск и Аякс създаде първото интересно положение в 11-ата минута, когато Жайро Ридевалд стреля, но покрай целта. Малко по-късно централният нападател Долберг беше изведен сам срещу вратаря, но се намираше в положение на засада. 120 секунди по-късно четирикратният шампион на Европа не поведе като по чудо. Ридевалд отново беше под светлината на прожекторите, след като отправи страховит шут от далечно разстояние и сантиметри го разделиха от феноменален гол.

Така се стигна до 27-ата минута, когато противно на логиката гостите откриха резултата. Кампос беше изведен отдясно на наказателното поле, вратарят на холандския колос Килесен излезе неразчетено извън наказателното поле, крилото го финтира и с прекрасен удар от малък ъгъл хвърли в екстаз феновете на ПАОК! След малко повече от половин час игра гърците можеха сензационно да удвоят преднината си, но изстрелът на Стефанос Атанасиадис мина над вратата.

В 37-ата минута Аякс пропусна поредна великолепна възможност за гол. Ел Гази се озова на чиста позиция и стреля мощно към дясната греда, но Гикос реагира отлично и със сетни сили изби. Три минути след началото на второто полувреме Долберг се извиси над всички и засече с глава, но за пореден път вратарят на гърците беше на мястото си и спаси. В 58-ата минута Аякс все пак изравни. След продължителна атака топката стигна до Долберг, който с прецизен шут в долния десен ъгъл най-накрая преодоля вратаря на южните ни съседи за 1:1!

В 78-ата минута пред нападателят на Аякс се откри нова възможност, но ударът му мина вдясно от целта. До края не падна нов гол и всичко ще се реши след седмица на реванша в Гърция.

Аякс – ПАОК 1:1

0:1 Кампос (27)
1:1 Долберг (58)

Аякс: Килесен, Тете, Валтман, Виргевер, Дийкс, Ван де Беек, Ридевалд, Клаасен, Ел Гази, Долбер, Касиера

ПАОК: Гликос, Матос, Креспо, Цавелас, Леовац, Харисис, Шаков, Чиморит, Родригес, Атанасиадис, Кампос