Треньорът на Цървена звезда Миодраг Божович смята, че първата среща от третия квалификационен кръг на Шампионската лига срещу Лудогорец в Разград тази вечер ще бъде по-важна от реванша след седмица в Белград.

"Този мач е може би по-важен от реванша в Белград. Ако постигнем добър резултат, това би решило много неща. Ще играем така, както знаем и умеем. Няма само да се защитаваме. Ние се стремим да играем футбол, в нашите мачове винаги има голове, така че очаквам това и в първия двубой срещу Лудогорец", каза Божович.

Той е категоричен, че дори при загуба и отпадане това няма да означава "края на света" за Звезда.

"Всяка среща е сама за себе си. Няма напрежение върху играчите, защото никой не ни е казал, че трябва задължително да се класираме в Шампионската лига. От този мач не зависи бъдещето на клуба. Няма да дойде краят на света за нас, ако не успеем в срещите с Лудогорец", каза Божович.

Аржентинецът Луис Ибанес отново ще има шанс да се изправи срещу Лудогорец, както и преди четири години с фланелката на Динамо Загреб в пресявките на Шампионската лига, когато хърватите драматично елиминираха разградчани след късен победен гол в добавеното време на реванша на "Максимир". 

"Те играят така, както и преди четири години. Имат бързи футболисти. Разчитат на комбинации по тревата. Нападателите им действат на висока скорост, а бековете им да изнесени високо", коментира Ибанес.

"Искам да върнем Звезда там, където е мястото на отбора, и там, където дълго не е бил. Винаги имам големи очаквания. Сигурно ще ни бъде тежко в гостуването. Съперникът играе дълго време заедно, а и е домакин. Но ние ще направим всичко възможно, за да постигнем добър резултат. Като цяло този мач няма да реши много неща, защото можем да спечелим тук, а да загубим в реванша например. Със сигурност и двата мача ще бъдат трудни", каза Ибанес.


Мачът между Лудогорец и Звезда е от 21.00 часа и може да се проследи на живо в Gol.bg.