Борусия Мьонхенгладбах се позабавлява с швейцарския Йънг Бойс и след 6:1 в реванша се класира по категоричен начин за групите на Шампионската лига. Германците бяха спечелили първия мач с 3:1, а на собствен терен убиха интригата още през първото полувреме, когато с голове на Торган Азар (9) и Рафаел (33 и 40) нещата вече бяха ясни. Азар (64 и 84) и Рафаел (77) след почивката продължиха да творят на терена и завършиха мача с по хеттрик. 

Домакините не оставиха никакви шансове в по-високата си класа и тимът на Андре Шуберт много бързо затвърди статута си на фаворит. Още в 9-та минута Патрик Херман и Рафаел комбинираха успешно, бразилецът намери в добра позиция Торган Азар, който много технично направи 1:0. 

В следващите минути домакините направиха няколко страхотни пропуски, но в 33-та минута опитният Рафаел се възползва от Патрик Херман. Бразилецът овладя отбитата топка и с хубав удар направи 2:0. В 40-та минута Рафаел вкара и трети гол, след като гостите бяха хванати на контраатака. Ларс Щендъл намери на задната греда нападателят, който с лекота направи 3:0.

След почивката превъзходството на Борусия продължи, рециталът на Рафаел - също. Бразилецът направи втората си асистенция в мача в 64-та минута, когато достави добра топка на Азар. Белгиецът също не сгреши и с втория си гол в мача направи 4:0.

Атаките не германците не спираха и в 77-та минута се случи логичното - Рафаел се разписа още веднъж и се поздрави с хеттрик. Този път асистенцията бе на Азар. До края и швейцарците успяха да се разпишат. Почетното попадение бе дело на Йорик Раве в 79-та минута.

В края на мача остана само едно - Торган Азар също да завърши перфектното си представяне с хеттрик и го направи в 84-та минута след страхотна асистенция на резервата Корб. 

Борусия Мьонхенгладбах - Йънг Бойс 6:1 

1:0 Торган Азар 9’

2:0 Рафаел 33’

3:0 Рафаел 40’

4:0 Торган Азар 64’

5:0 Рафаел 77'

5:1 Йорик Раве 79

6:1 Торган Азар 84'

Борусия Мьонхенгладбах: Зомер, Елведи, Кристиансен, Янтшке (72 - Корб), Крамер (64 - Даху), Щробъл (53 - Вестенгаард), Херман, Щендъл, Джоунсън, Азар, Рафаел

Йънг Бойс: Мвого, Лекякс, Рошат, Фон Берген (46 - Кубо), Вютрих, Сутер, Сулеймани (46 - Шик), Закария, Бертон, Раве, Фрей (69 - Дуа)