Пеп Гуардиола записа четвърта победа от четири мача начело на Манчестър Сити, след като възпитаниците му надделяха с 1:0 над Стяуа Букурещ в реванш от плейофите на Шампионска лига.

"Гражданите" се класираха безапелационно за груповата фаза на турнира, след като бяха спечелили първия мач в Румъния с категоричното 5:0. Единственият гол тази вечер беше дело на Фабиан Делф, а двата отбора направиха много скучен мач в Англия.

Логично Гуардиола заложи на част от резервите си, като голямата звезда Серхио Агуеро остана на пейката, а Кевин де Бройне изобщо не попадна в групата. За сметка на това нарочените за гонене от испанския спец Джо Харт и Яя Туре започнаха титуляри, като вратарят многократно беше аплодиран от трибуните.


Първото полувреме на "Етихад" премина много скучно и чистите голови положения липсваха. Това се дължеше най-вече на резултата от първия мач в Букурещ – 5:0 за гостите.

В 9-ата минута Ихеаначо отправи удар, който по никакъв начин не затрудни вратаря на гостите. Малко след това мерникът на Туре изневери, а след 22 минути игра нов шут на Ихеаначо не затрудни Кожокару.

Три минути по-късно стражът на Стяуа се справи и с изстрел на Нолито, а до края на първата част не се случи нищо интересно, като румънците нито един път не застрашиха Харт, който е пред напускане на Сити заради сигурното привличане на Клаудио Браво от Барселона.

В 56-ата минута англичаните логично поведоха. Туре намери Ихеаначо в наказателното поле, той върна към тъча, където Навас центрира в наказателното поле и Делф отблизо  с глава не сбърка за 1:0.

В 71-ата минута Станчу от Стяуа шутира от фаул, но Харт внимаваше и изби. Секунди след това Туродие се оказа на стрелкова позиция отблизо, но вратарят на Сити излезе предвидливо и отново се справи с напечената ситуация.

До края не падна нов гол и мачът завърши 1:0 за Сити.

Манчестър Сити – Стяуа 1:0 (6:0 общ резултат)

Голмайстори:

1:0 Делф (56)

Сити: Харт, Мафео, Стоунс (59-Адарабиойо), Коларов, Клиши, Туре, Фернандо, Делф, Навас, Ихеаначо (76-Фернандиньо), Нолито (59-Тасенде)

Стяуа: Кожокару, Аганович (53-Станчу), Томас, Митреа, Момчилович, Борчеану, Еначе, Муниру (62-Аким), Попеску (53-Попеску), Хамрун, Тудорие

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/KfyN-UFi1Ps" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>