Моментът на истината за Лудогорец настъпи. След по-малко от час разградчани започват историческото си второ участие в груповата фаза на Шампионска лига.

Съперник е старият познайник Базел, а мачът ще се играе на кошмарния за Лудогорец стадион "Санкт Якоб Парк". Тук разградчани имат два мача и две загуби – 0:2 и 0:4, и определено не таят добри спомени от това място.

Сега обаче българският хегемон има далеч по-голям опит от предишните си две визити в Швейцария и несъмнено отборът му е далеч по-класен, особено в предни позиции. Там като титуляри Георги Дерменджиев се е спрял на Джонатан Кафу, който започва на върха на атака, а зад него ще действат Марселиньо, Върджил Мисиджан и Вандерсон.

За партньор на Козмин Моци в центъра на защитата е избран Хосе Паломино, а до капитана Светослав Дяков ще действа Абел Анисе, който е предпочетен пред Лукас Саша.

В състава на Базел има няколко впечатляващи имена, които започват титуляри. Това са исландският национал Биркир Бярнасон, Таулант Джака и Марк Янко, а на резервната скамейка е оставен Сейду Думбия.

Мачът по минути:

1' Начало на мача. Да пожелаем успех и достойно представяне на Лудогорец в Швейцария!

2’ Първи шанс в мача! Бярнасон е изведен през центъра на защитата и технично опитва да прехвърли Владо Стоянов, но вратарят сигурно лови.

3’Възможност и за Лудогорец. Кафу с великолепен финт се справя с противников защитник и нахлува в наказателното поле, но ударът му по диагонала излиза в аут.

6’ ШАНС ЗА БАЗЕЛ! Бярнасон прави няколко поредни подавания със свой съотборник по дясното крило, освобождава се и центрира успоредно на голлинията, където връхлитащият Стефен засича технично с пета, но Минев чисти от голлинията.

12' Траоре извежда отлично Стефен, който е затворен от Моци и от малък ъгъл насочва топката към вратата, където Владо Стоянов спокойно лови.

14' Делгадо със страхотен диагонален пас извежда Бярнасон, който се справя с Паломино на границата на наказателното поле и в последния момент Моци се намесва и чисти.

16' Ланг намира Янко във вратарското поле, нападателят се опитва да стреля, но е блокиран.

17' КОШМАРНИ НОВИНИ ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Капитанът Дяков има проблеми и играта е спряна, за да му се окаже лекарска помощ.

19' Дяков се завърна на терена.

20' С дълъг пас Мисиджан е изведен отдясно, вратарят излиза неразчетено, но успява да изчисти с ръка точно на границата на наказателното поле. След тъча Вандерсон засича с глава от малък ъгъл, но Вацлик хваща топката без проблеми.

27' Напрежение в наказателното поле на Лудогорец. Делгадо пробива и подава към Янко, той отправя удар, но на пътя на топката застава Моци.

31' НОВ ПРОПУСК ЗА БАЗЕЛ! Янко засича центриране в наказателното поле, надскача Паломино и стреля с глава на сантиметри от целта.

34' Янко бе намерен отлично, тръгна да се откъсва сам срещу вратаря, но Паломино в решаващия момент избива топката.

39' Принудителна смяна в Базел. Контузеният Янко отстъпва мястото си на далеч по-бързия и подвижен Думбия.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/W20qvUSU8tc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

45' ГОООООООООООООООООООЛ! КАФУ С БРИЛЯНТНО ИЗПЪЛНЕНИЕ ДАВА ПРЕДНИНА НА ЛУДОГОРЕЦ! ПРИ БЪРЗА КОНТРА БРАЗИЛСКИЯТ НАПАДАТЕЛ Е ИЗВЕДЕН ОТ МАРСЕЛИНЬО, С ВЕЛИКОЛЕПЕН ФИНТ ЕЛИМИНИРА СУХИ И С УДАР ПО ЗЕМЯ В ДАЛЕЧНИЯ ЪГЪЛ ВКАРВА ПЪРВИЯ ГОЛ ЗА РАЗГРАДЧАНИ ПРЕЗ ТОЗИ СЕЗОН В ГРУПОВАТА ФАЗА НА ШАМПИОНСКА ЛИГА!

45' Край на първото полувреме!

46' Начало на второто полувреме!

50' Думбия получава в наказателното поле и шутира, но Паломина е на пътя на топката.

52' Думбия надскача Паломино и засича с глава, но твърде слабо и Владо Стоянов лови.

56' УНИЛАЛЕН ПРОПУСК ЗА БАЗЕЛ! Стефен нахлува в наказателното поле след груба грешка в защитата на Лудогорец, прави опит да подаде към Думбия успоредно на вратата, но Натанаел се намесва решаващо.

65' Първи картон в мача. Получава го Стефен.

67' Напрежението взима връх и Вандерсон е официално предупреден.

69' Траоре засича с глава, но извън вратата. В последните минути Базел значително вдигна оборотите, докато Лудогорец се опитва да накъсва играта.

70' Втора смяна за Базел. Дзуфи напуска терена за сметка на Франсон.

77' Жълт картон за Натанаел за бавене на играта. Бразилецът дълго време лежа на терена и беше бурно освиркван от трибуните.

78' Домакините искат дузпа за бутане на Минев срещу Стефен, но съдиите остават безмълвни.

78' Бърза атака за Базел, удар на Ланг по земя, право в ръцете на Владо Стоянов.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/yzEoa0fQcKo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

80' БАЗЕЛ ИЗРАВНЯВА! Центриране отляво, Владо Стоянов боксира неразчетено, Стефен изпреварва Минев и с удар от ъгъла на наказателното поле възстановява равенството.

82' Кала се появява на мястото на Делгадо.

83' Витиня сменя контузеният Натанаел.

85' Защитникът Пластун заменя атакуващия халф Вандерсон. Дерменджиев ще се опита да затвори мача.

90' Лукас Саша влиза на мястото на Дяков.

90' Край на мача!

Базел – Лудогорец 1:1

Голмайстори:

0:1 Кафу (45)
1:1 Стефен (80)

Базел: 1.Томаш Вацлик, 5.Михаел Ланг, 23. Едер Баланта, 3.Адама Траоре, 34.Таулант Джака, 7.Лука Дзуфи (70-Франсон), 8.Биркир Бярнасон, 10.Матиас Делгадо (к) (82-Кала), 11.Ренато Стефен, 21.Марк Янко (39-Думбия)
Резерви: 18.Жермано Вайлати, 4.Омар Габер, 6.Жофри Дие, 39.Давиде Гайя, 88.Сейду Думбия, 26.Даниел, 15.Александър Франсон
Треньор: Урс Фишер

Лудогорец: 21.Владислав Стоянов, 25.Йордан Минев, 27.Козмин Моци, 5.Хосе Луис Паломино, 6.Натанаел (83-Витиня), 12.Абел Анисе, 18.Светослав Дяков (к) (90-Саша), 93.Върджил Мисиджан, 84.Марселиньо, 88.Вандерсон (85-Пластун), 22.Джонатан Кафу
Резерви: 1.Милан Борян, 8.Лукас Саша, 11.Жуниор Кишада, 77.Витиня, 32.Игор Пластун, 28.Клаудиу Кешеру, 92.Джоди Лукоки
Треньор: Георги Дерменджиев

Базел, ст.: "Санкт Якоб Парк"
Съдия: Алексей Кулбаков (Беларус)
Жълти картони: Стефен (Базел); Вандерсон, Натанаел (Лудогорец)