Защитникът на Ювентус и националния отбор на Италия Джорджо Киелини определи своя съотборник Джиджи Буфон за най-добрия вратар на всички времена.

Той даде интервю пред електронното издание "Goal.com" и сподели още, че качествата на стража могат да бъдат ключов фактор за силно представяне на Италия по време на Мондиала в Бразилия през лятото.

"Буфон е капитанът. Той е играч с много опит и ние сме щастливи, че имаме такъв човек в отбора. Аз смятам, че той е най-добрият вратар  за всички времена", коментира Киелини.

"Принципно винаги се стремим да си свършим работата в защита така, че Буфон да направи най-малко спасявания, но е изключително успокоително да разчиташ на вратар като него".

Стражът държи рекорда за най-много международни срещи с Италия, като е изиграл 139 мача с екипа на "Скуадра Адзура".

Според Киелини Буфон не е единственият футболист, който може да бъде от жизненоважно значение за отбора си.

"Андреа Пирло е футболът. Той е фантастичен футболист и абсолютно сензационен. През последните години имам честта да играя с него в моя клубен отбор, а също така и в националния тим на Италия. Откакто той се присъедини към Юве, ние започнахме да печелим отново".

"Той е с манталитет на победител и винаги успява да направи най-доброто за своя клубен отбор. Освен това разполага с изключителна личност, което би било от фундаментално значение в турнир като световното първенство".

"Марио Балотели пък несъмнено е най-големият талант в италианския футбол. Кариерата му до момента минава през възходи и падения, но нека се надяваме, че на Мондиала ще успее да поведе Италия така, както всички фенове се надяват".

Италия е в група с Англия, Уругвай и Коста Рика.