Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо ще докладва лично на бившия си отбор Порто как играе съперникът му от ШЛ Лестър преди днешния мач помежду им на стадион "Кинг Пауър". 

След като спечелиха титлата на Англия против всякаква логика и прогнози (коефициент 5001.00), сега Лисиците продължават приказката си и в ШЛ, като отвяха Брюж с 3:0 в първия кръг в група G. 

Сега им предстои и първо домакинство срещу Порто, който триумфира за последно в турнира именно под ръководството на Моуриньо. Португалецът беше и последният съперник на Лестър във Висшата лига, като в събота неговият Ман Юнайтед победи с категоричното 4:1. Сега Специалния посочи на сънародниците си силните страни на шампиона на Англия. 

"Лестър е отбор, който е много опасен на контраатаки, а Джейми Варди е най-опасният футболист на контраатака в английския футбол - обясни Моуриньо пред "О Жого". - Освен това станаха още по-силни с привличането на Слимани. Той им даде точно това, което им липсваше: сила при високите топки, да сваля с глава към Варди, който да изниква от дълбочина, а освен това да бъде свободен да атакува и през фланговете. Лестър е добър отбор и Порто трябва да се представи много добре, за да победи." 

А вече споменатият Слимани е не толкова скритото ново оръжие точно срещу Порто. Алжирският нападател познава отлично съперника, след като беше привлечен от Спортинг Лисабон. И не просто го познава, а обича да го наказва, както предполага и прякорът му Убиец на дракони. 

Само от началото на тази година Слимани вкара 5 гола във вратата на Касияс, при това в само 3 срещи, неизменно завършвали с победа за Спортинг. А общият баланс на алжиреца срещу Порто е 6 попадения в общо 8 мача, от които в 5 случая тимът на нападателя е бил победител, 2 са равенствата и само веднъж "синьо-белите" са печелили.