Треньорът на Наполи Маурицио Сари беше категоричен, че тимът му принадлежи към Шампионската лига, а атмосферата на “Сан Паоло” срещу Бенфика (4:2) ще остане в душата на него и играчите му, както татуировка на тялото. 

“Те не бяха губели гостуване от месеци, така че ние доказахме, че принадлежим на този турнир. Постигнахме страхотно постижение с толкова убедителна победа над много силен противник. Разбира се, тези два късни гола ни оставиха лош вкус, защото имахме пълен контрол. 

За мен най-хубавият момент в срещата бе голът на Дрис Мертенс. Лоренцо Инсинье пробяга 50 метра, за да го прегърне. Това е прекрасен сигнал”, щастлив бе Сари след срещата. 

Дебют за южняците направи Никола Максимович, който замени Раул Албиол след само 11 минути игра. “Максимович беше наказан и не успя да дебютира срещу Аталанта през уикенда, така че отложихме първата му среща с три дни. Той показа, че си заслужаваше да го искаме толкова много. 

Показахме, че заслужаваме да бъдем в Шампионската лига. Ние не спираме да растем. Атмосферата на стадиона беше удивителна. Всеки от нас все още пее песните на феновете ни. Тези неща докосват душите ни, а това ще остане като татуировка на тялото”, каза още Сари.