Претендиращо сигурно за оригиналност сравнение отнесе треньорът на Байерн Карло Анчелоти след загубата с 0:1 от Атлетико (М) в испанската столица в среща от груповата фаза на Шампионската лига.

С италианския специалист, който водеше от 2013 до 2015 г. Реал (М), се подигра вестник “Мундо Депортиво”. “Посредственият Анчелоти ни напомни на глупав гинеколог, който при раждане мисли, че най-важното е да се спаси бащата. Той мисли, че е по-добре да загуби с 1 гол, отколкото с 4, както се случи, когато беше начело на “Реал”, пише изданието, цитирано от "24 часа", препращайки към загубата на “кралския” клуб с 0:4 от “Атлетико” през сезон 2014/2015. Статистиката на Анчелоти срещу “дюшекчиите” наистина е ужасяваща. В 8 сблъсъка с този отбор италианецът има само 1 победа.

Двубоят на “Висенте Калдерон” бе повторение на първата част от полуфиналната битка в Шампионската лига през миналата кампания. Тогава Байерн отново падна с 0:1, а успехът с 2:1 у дома не му стигна да продължи напред. Така германският гранд натрупа 4 поредни загуби в Испания, без да отбележи гол. Преди това в полуфинали в най-комерсиалния турнир Байерн записа 0:3 от Барселона и 0:1 от Реал на Анчелоти.