Халфът на италианския хегемон Ювентус – Миралем Пянич, заяви, че Джанлуиджи Буфон продължава да е най-добрият вратар на планетата.

Легендата направи фрапантна грешка при равенството на Италия 1:1 с Испания в световна квалификация, носи вина и за гола на Удинезе при успеха на "бианконерите" с 2:1.

"Буфон е нашият капитан и не мисля, че преминава през труден период", каза босненският национал на официалната пресконференция преди утрешното гостуване на Олимпик Лион в Шампионска лига. "Всеки има върхове и спадове в кариерата си, това е нормално. Но Буфон е човек, който винаги може да направи разликата", добави халфът.

Пянич сподели и очакванията си за срещата на "Стад дьо Люмиер". 26-годишният футболист игра за Лион от 2008 до 2011 г. и в 90 мача вкара 10 гола в Лига 1. "Искам да поздравя клуба за новия, красив стадион. Радвам се да бъда тук, периодът ми в отбора оказа огромно влияние. Изминаха шест години, това е дълго време, в което пораснах. Очаква ни много труден мач и трябва да дадем най-доброто от себе си", добави Пянич.