Футболистите на италианския първенец Ювентус – Джорджо Киелини и Марио Манджукич, ще пропуснат утрешното гостуване на Олимпик Лион в Шампионска лига.

Защитникът има контузия в бедрото, която му попречи да вземе участие при победата с 2:1 над Удинезе в Серия "А". Добрата новина обаче е, че той няма да отсъства дълго време от игра, но лекарският щаб на клуба ще продължи да следи състоянието му. Манджукич пък е с травма от мача с "фриулите" и още не е ясно колко време ще отнеме възстановяването му. Извън групата за визитата във Франция остана и Клаудио Маркизио, който е готов след тежка контузия в коляното. Макс Алегри обаче не бърза с пускането му в игра.

За срещата с Лион спецът ще се върне на схема 3-5-2, след като срещу Удинезе заложи на 4-4-2. Мястото на Киелини в защита ще заеме Меди Бенатия, който ще играе с Леонардо Бонучи и Андреа Бардзали. На вратата ще е Джанлуиджи Буфон, като халф-бекове ще действат Алекс Сандро и Дани Алвеш. Очаква се триото халфове да е съставено от Миралем Пянич, Сами Кедира и Ернанес, докато атаката ще поведе атомното дуо Пауло Дибала – Гонсало Игуаин.

Юве ще гони задължителна победа на "Стад дьо Люмиер", тъй като се бори за 1-то място в група "Н" на Шампионска лига. В момента "бианконерите" са с 4 точки, колкото има и Севиля, Лион е с 3 т., докато Динамо Загреб още е без спечелен пункт.

Групата на Ювентус за мача:

Вратари: Буфон, Нето, Аудеро

Защитници: Бенатия, Сандро, Бардзали, Бонучи, Алвеш, Евра, Северин

Халфове: Пянич, Кедира, Куадрадо, Ернанес, Матиело, Лемина, Стураро,

Нападатели: Игуаин, Дибала, Кийн