Ювентус победи с 2:0 Динамо Загреб в среща от последния 6-ти кръг на група "Н" на Шампионска лига и увеличи серията си без домакинска загуба в Европа на 20 мача.

През първото полувреме "старата госпожа" беше пълен господар на терена, но с пропуски се отличиха Гонсало Игуаин, Миралем Пянич и Марио Манджукич. Много силни 45 минути изигра и вратарят на хърватите Доминик Ливакович, който спаси всичко възможно.

В 52-ата минута обаче 21-годишният страж капитулира след бомбен удар на Ел Пипита. 20 минути по-късно Даниеле Ругани с глава оформи крайното 2:0, с което подпечата 1-то място за Юве в групата. Така торинци финишираха с 14 т., а възпитаниците на Ивайло Петев завършиха на последната 4-та позиция без спечелена точка и голова разлика 0:15.


Макс Алегри даде почивка на Джанлуиджи Буфон и на вратата застана Нето. Възстановеният Пауло Дибала седна на пейката до Алекс Сандро, а като ляв халф-бек започна Квадво Асамоа. Опитният Патрис Евра стартира като централен защитник до Даниеле Ругани и Меди Бенатия.

Ивайло Петев пък пусна от 1-ата минута дебютанта в турнира Никола Моро, който до момента имаше само един мач за Динамо. По крилата за гостите действаха Жуниор Фернандеш и Судани, докато атакуващият халф Анте Корич игра като фалшива деветка.

Юве спази вчерашните нареждания на Алегри за атака още от първия съдийски сигнал и във 2-ата минута Пянич се опита да изненада вратаря с далечен изстрел, но топката профуча покрай дясната греда.

180 секунди по-късно "бианконерите" пропуснаха отличен шанс да поведат. Манджукич с много хубаво отиграване свали към Пянич, той с едно докосване изведе Игуаин лице в лице с Ливакович, но стражът със сетни сили изби удара на аржентинския голаджия.

След почти 20 минути игра Маркизио се опита да изненада вратаря с далечен шут, който обаче мина далеч от целта. След половин час игра италианците пропиляха нова добра възможност. Тогава Манджукич получи пас от Куадрадо, финтира защитник и центрира във вратарското поле, където Пянич засече с глава, но слабо и Ливакович улови. В 38-ата минута и Динамо показа зъби след далечен изстрел на Корич, спасен от Нето.

В 41-ата минута Пянич изпълни великолепен фаул от 28 м, насочвайки кълбото точно до дясната греда, но вратарят на хърватите се разтегна и успя да избие с върха на пръстите си. 3 минути по-късно Юве отново се размина с гола. Игуаин свали с глава към Манджукич, който стреля без забавяне, но отново Ливакович спаси.

Седем минути след началото на второто полувреме логичното се случи и Юве поведе. С основна заслуга за гола беше Лемина, който се пребори с няколко противници на границата на пеналта, Игуаин стигна до топката и с бомбен удар най-накрая матира Ливакович за 1:0! След попадението домакините значително намалиха оборотите и предпочитаха да разиграват.

В 72-ата минута Куадрадо намери Лемина, който стреля силно, получи се рикошет и "бианконерите" спечелиха корнер. От него Пянич центрира като по учебник и Ругани с глава откри головата си сметка в Шампионска лига и сложи точка на спора.  В 80-ата минута в игра след контузия за Юве се завърна Дибала, който се появи на мястото на Пянич.

Ювентус – Динамо Загреб 2:0

Голмайстори: 1:0 Игуаин (52), 2:0 Ругани (72)

Ювентус: Нето, Евра, Ругани, Бенатия, Асамоа, Пянич (80-Дибала), Маркизио (74-Стураро), Лемина, Куадрадо, Игуаин, Манджукич (85-Ернанес)
Треньор: Макс Алегри

Динамо: Ливакович, Пиварич, Шилденфелд, Сигали, Шитум, Гояк (57-Фиолич), Кнежевич, Моро (85-Мател), Фернандеш, Корич, Судани (74-Стоянович)
Треньор: Ивайло Петев

Торино, ст.: "Ювентус Стейдиъм"
Съдия: Антъни Тейлър (Англия)
Жълти картони: Игуаин, Евра (Ювентус); Корич (Динамо)  

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/D1tWDsiTfXU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>