Реал Мадрид - Борусия Дортмунд, мач от четвърфиналите на Шампионската Лига. Стадион "Сантяго Бернабеу", начало 21.45 часа.

Групата на Реал Мадрид:

Вратари: Касияс, Диего Лопес, Хесус
Защитници: Рамос, Варан, Пепе, Карвахал, Начо, Коентрао
Полузащитници: Чаби Алонсо, Ияраменди, Модрич, Бейл, Ди Мария, Иско, Касемиро
Нападатели: Роналдо, Бензема, Мората

Контузени:  Кедира, Арбелоа, Хесе, Марсело

 

Групата на Борусия Дортмунд:
Вратари:  Вайденфелер, Лангерак
Защитници:  Хумелс, Пишчек, Сократис, Фридрих, Зар, Кирх, Дурм
Халфове: Кел, Шахин, Гроскройц, Мхитарян, Хофман, Йожич, Ройс
Нападатели: Обамеянг, Шибер, Дукш


Контузени:  Гюндоган, Суботич, Блашчиковски, Бендер, Шмелцер
Наказан: Левандовски

 

ПРОГНОЗА: Реал Мадрид посреща Борусия Дортмунд в мач от четвъртфиналите на Шампионската Лига, в който интригата се подхранва от елемента на отмъщението.

Миналия сезон мадридчани бяха елиминирани на полуфиналите на турнира именно от Борусия Дортмунд, след онова срамно 4:1 в първия мач. Сега те ще са жадни за реванш.

Всички в Мадрид, както и повечето специалисти са убедени, че Реал е фаворит и наистина ще отмъсти на Борусия. Германският тим прави неособено убедителен сезон, а в допълнение на това е сполетян от контузии. Цели петима играчи ще отсъстват от състава на Юрген Клоп заради здравословни проблеми.

На всичкото отгоре голмайсторът Роберт Левандовски, който мушна четири гола на Реал миналия сезон, е наказан и пропуска първия мач. Това е сериозен удар за Борусия, тъй като полякът има директно участие в точно половината от 40-те гола на тима в Шампионската Лига през последните два сезона - той е записал общо 20 гола и асистенции.

Реал също има някои проблеми, тъй като към дългосрочно контузените Кедира и Хесе се прибави и Марсело, който няма да е на разположение за около 2 седмици. Така при липсата на Арбелоа ще се наложи титуляр да е сравнително несигурният Фабио Коентрао. Португалецът бе титуляр и в онзи злополучен мач в Германия и не се справи никак добре.

Сега в Мадрид обаче вероятно Борусия ще е отборът, който ще се защитава повече. А Реал ще разполага с пълния си арсенал в атака - Роналдо, Бейл, Бензема и Ди Мария са на разположение.

Въпреки двете грешни стъпки срещу Барселона и Севиля, тимът на Карло Анчелоти като цяло е в отлична форма и преди това не бе допуснал загуба повече от 4 месеца. В Шампионската Лига пък Реал няма поражение от онзи мач с Борусия и от тогава има 8 победи и 1 равенство.

Головата форма на Реал също не е за подценяване, тъй като тимът се е разписвал в 33 поредни мача в Шампионската Лига. В 4-те си домакинства срещу Борусия пък Реал неизменно винаги вкарва точно по 2 гола. Така по всяка вероятност и тази вечер испанците ще успеят да опънат вратата на съперника поне два пъти, но въпросът е дали защитата им ще предпази Икер Касияс да не допусне гол.

Резултат: 2:0