Италианският хегемон Ювентус може да спечели Шампионска лига с Аксел Витсел в състава си. Това заяви помощник треньорът на Зенит Санкт Петербург Карло Николини.

Белгийският национал е трансферна цел №1 на "бианконерите" и въпросът е кога ще акостира в Торино – през зимата срещу минимална сума, или лятото, когато ще е свободен агент. В момента двата клуба продължават разговорите относно полузащитника и се очаква скоро да има развитие.

"Ако гледам собствените си интереси, бих искал Аксел да остане при нас, защото е страхотен футболисти. Но ако отиде в Юве, отборът ще намери играча, който му липсва. Преди всичко Витсел е много интелигентно момче и пример за професионализъм. Той може да даде необходимата физика на италианците в средата на терена, ще прибави и тактическа гъвкавост", каза спецьт.

"Когато работиш с Витцел, разбираш какъв велик състезател е. Той е класически шампион, което не се забелязва по време на мачовете, но на терена присъствието му винаги се усеща. С него Ювентус без съмнение ще има големи шансове да спечели Шампионска лига", добави Николини.