Лестър чукна с 2:0 Севиля и с общ резултат 3:2 се класира на 1/4 финал в Шампионската лига. Головете за "лисиците" мушнаха Уес Морган (27) и Марк Олбрайтън (54).

Срещата на "Кинг Пауър Стейдиъм" бе изключително зрелищна, с множество голови положения, жълти и червен картон, изпусната дузпа от испанците и в крайна сметка чиста победа за англичаните и класиране сред най-добрите осем на Европа.

Трябва да се отбележи, че Севиля нямаше никакъв късмет в мача. Гостите треснаха греда, изпуснаха дузпа, а след 74-ата минута играха и в намален състав, след като с директен червен картон бе изгонен Самир Насри. 


Срещата на "Кинг Пауър Стейдиъм" започна лудо и със уникално положение за Севиля. Самир Насри бе изведен сам срещу Шмайхел, последва отсечен шут, но вратарят показа уникална класа и спаси.

Отговорът на Лестър бе силен шут на Шинджи Оказаки, но неточно. Последваха минути, в които играта се водеше основно в средата на терена, без сериозни голови положения.

В 18-ата минута Самир Насри едва не бе изгонен за брутален фаул в средата на терена, като се размина само с жълт картон. Три минути по-късно Пабло Сарабия залъга защитата на домакините и стреля с левия крак от границата на наказателното поле, но топката премина до гредата на "лисиците".

Така се стигна до 27-ата минута, когато Риад Марез центрира перфектно от пряк свободен удар в наказателното поле на Севиля, където най-добре пласиран бе Уес Морган, който бутна топката в мрежата на испанците за 1:0.

Гостите се хвърлиха да изравняват, но с пропуски се отчетоха последователно Ибора и Висам Бен Йедер. В края на полувремето Джейми Варди направи страхотен пробив от собствената си половина, но стреля твърде слабо. За Севиля пък пропусна Висам Бен Йедер.

Второто полувреме започна лудо, като в 53-ата минута тупалка на Серхио Ескудеро разтърси горната греда на домакините, а при добавката Висам Бен Йедер стреля скандално неточно.

В ответната атака Лестър отново вкара. Шинджи Оказаки отправи удар от дъгата на пеналта, който бе блокиран от противников защитник, след което Марез центрира остро, при което Рами изчисти, но право в Олбрайтън, той си спря на гърди и от воле опъна мрежата на Севиля за 2:0.

В следващите минути Севиля наложи превес, но домакините много правилно затваряха празните пространства и не даваха почти никакви шансове на гостите.

В 73-ата минута Кореа се измъкна отдясно, нахлу в наказателното поле и стреля мощно, но отново Каспър Шмайхел показа класа и спаси. Минута по-късно двата отбора се хванаха за гушите, след като Насри удари една глава на Варди и заслужено бе изгонен. Варди се размина с жълт картон.

Така гостите останаха в намален състав, но още повече натиснаха и стигнаха до дузпа, но Нзонзи стреля твърде слабо и Шмайхел отрази от бялата точка. До края Лестър се защитаваше спокойно, като дори можеше да вкара и трети гол, но Варди изпусна. Така Севиля е аут от Шампионската лига, а Лестър е на 1/4 финал.

Лестър - Севиля 2:0

Голмайстори:

1:0 Уес Морган (27)
2:0 Марк Олбрайтън (54)

Лестър: КАСПЪР ШМАЙХЕЛ, ДАНИ СИМПСЪН, УЕС МОРГАН, РОБЕРТ ХУТ, ФЮКС, РИАД МАРЕЗ, ДРИНКУОТЪР, НДИДИ, МАРК ОЛБРАЙТЪН, ШИНДЖИ ОКАЗАКИ, ВАРДИ 

Севиля: РИКО, ГАБРИЕЛ МЕРКАДО, НИКОЛАС ПАРЕХА, РАМИ, ПАБЛО САРАБИЯ, ИБОРА, СТИВЪН НЗОНЗИ, СЕРХИО ЕСКУДЕРО, ВИТОЛО, ВИСАМ БЕН ЙЕДЕР, САМИР НАСРИ