Големите фаворити в Шампионската лига се оказаха големите губещи на жребия за четвъртфиналите днес, защото легендата на Ливърпул Йън Ръш ги натресе един срещу друг.

Байерн Мюнхен приема Реал Мадрид в гвоздея на турнира, който оставя в лека сянка другия изключителен сблъсък, този между Ювентус и Барселона.

Тежките задачи пред фаворитите поставя под въпрос мястото на всяка тяхна звезда в класацията за най-добър подавач и най-добър реализатор в турнира този сезон.

Асът на Барселона Неймар е водещ подавач с 8 асистенции, следван от Кристиано Роналдо (Реал Мадрид) с 6. Трети е Осман Дембеле (Борусия Дортмунд) с 4 голови подавания.

Рахим Стърлинг (Манчестър Сити) и Едуардо Салвио (Бенфика) също имат по толкова, но вече отпаднаха. "От засада" дебнат Луис Суарес, Андрес Иниеста (и двамата от Барса) и Кристиан Пулишич (Борусия Дортмунд), които имат по три.

При реализаторите звездата на Барса Лионел Меси има цели 11 попадения през кампанията. Зад него в играта са Роберт Левандовски (Байерн Мюнхен) и Пиер-Емерик Обамеянг (Борусия Дортмунд) с по 7 гола. Единсон Кавани има 8, но неговият ПСЖ отпадна от каталунците.

Интригата е дали Меси и Кристиано Роналдо ще се доближат до юбилеен гол №100 в турнира. В момента Лео има 94 гола в Шампионската лига, срещу 95 за португалеца. Стрелецът на Реал обаче е в най-дългата си голова суша в турнира и не се е разписвал от 6 мача.

В класацията на най-големите "работяги" безспорният №1 е Коке. Халфът на Атлетико Мадрид е пробягал невероятните 95 376 метра и оставя далеч зад себе си втория в класацията Пици (Бенфика, 80 876 метра). Сред останалите в турнира зад Коке са съотборникът му Антоан Гризман с 89 385 метра и Дани Дринкуотър (Лестър, 85 163 метра).