Треньорът на Барселона Луис Енрике обмисля да върне Хавиер Масчерано в халофовата линия при утрешното гостуване на Ювентус в първи мач от 1/4-финалите в Шампионска лига.

Серхио Бускетс е наказан за визитата в Торино, докато Рифиня Алкантара е аут заради контузия. Арда Туран попадна в групата, но не е напълно възстановен, Андре Гомеш пък се намира в отчайваща форма. Именно заради това Лучо най-вероятно ще пусне Масчерано на позицията на Бускетс, а в сърцето на защитата ще стартират Жерард Пике и Самюел Юмтити.

През сезона Енрике вече използва този вариант няколко пъти, а другата опция пред него е да заложи на схема 3-4-3. При нея Барса играе без крайни бранители, Сержи Роберто може да бъде изтеглен в по-предни позиции. Тази тактика обаче е далеч по-офанзивна и беше използвана при историческата победа с 6:1 над ПСЖ.

Медиите на Италия прогнозират, че Макс Алегри няма да изневери на 4-2-3-1. Като вътрешни халфове ще действат Сами Кедира и Миралем Пянич, възстановеният Марио Манджукич ще заеме позицията си като ляво крило. Отдясно на защитата ще играе бившият ас на Барса Дани Алвеш.

Юве приема Барса утре от 21.45 часа наше време, а реваншът на "Камп Ноу" е насрочен за 19 април, следващата сряда.