Треньорът на Барселона Луис Енрике заяви, че каталунците ще се нуждаят от 5 гола, за да елиминират Ювентус от 1/4-финалния сблъсък помежду им в Шампионска лига.

"Бианконерите" спечелиха първата среща с категоричното 3:0, но Лучо е убеден, че ще успеят да вкарат гол и на реванша на "Камп Ноу". На пресконференцията преди ответната среща той многократно се върна към историческия обрат над ПСЖ на 1/8-финалите в турнира.

Барса загуби първия мач в Париж с 0:4, но спечели втория с 6:1 с 3 попадения в заключителните 8 минути на двубоя. "Противникът има голям шанс да ни вкара гол, което означава, че ще се нуждаем от 5. Няма нужда да изиграем перфектният мач, просто трябва да сме ефективни, да създаване положения и да играем със самочувствие", заяви Луис Енрике.

"Можем да продължим напред. Играем на нашия стадион, което е огромно предимство, ще бъдем агресивни без топка и още от самото начало трябва да дадем надежди на феновете. Ако успеем, ще имаме още една нощ, като тази преди три седмици (б.р. - реванша с ПСЖ)", продължи треньорът на Барса.

"Искаме да ограничим силните страни на страхотния отбор на Ювентус. Знаем какво трябва да направим и можем да го направим. Ще бъде вечер, в която ще трябва да сме спокойно и да контролираме емоциите си. Всички, които бяха на "Камп Ноу" срещу ПСЖ имат възможността да се насладят на още една историческа вечер. Ще направим всичко по-силите си да продължим. Знам, че Барса е отбор, който може да вкара 3 гола за 3 минути и ако трябва, ще атакуваме до 95-ата минута", завърши оптимистът Енрике.