Монако надви Борусия Дортмунд с 3:1 при домакинството си на стадион "Луи II" в среща-реванш от 1/4-финалите на Шампионската лига.

Така за четвърти път в своята история "монегаските" успяха да се класират за тази фаза на турнира след общ резултат от двата мача 6:3. 

Мбапе, Фалкао  и Жермен донесоха успеха на домакините след попадения в 3-ата, 17-ата и 82-ата минути, а гостите просто стигнаха до почетен гол чрез Ройс в 48-ата минута. 

Интересно е да се отбележи, че срещата бе забавена с пет минути, след като местните власти задържаха автобуса на рурците в хотела от съображения за сигурност. 


Срещата започна по възможно най-добрия начин за домакините и още в 3-ата минута те стигнаха до аванс в резултата.

Менди отправи мощна тупалка от дистанция, която стражът на гостите успя да парира, но топката попадна право в краката на Мбапе, който от няколко метра довкара кълбото в мрежата.

През следващите минути домакините продължиха да застрашават вратата на германците и в 11-ата минута Фалкао можеше да удвои, след като засече топката с глава, но нямаше нужния късмет.

Броени минути след това пък Бюрки се намеси страхотно след удар на Силва.

Гостите обаче отговориха и в 14-ата минута Шахин стреля от пряк свободен удар право в гредата.

За съжаление на Дортмунд Монако нанесе втори удар на тима и в 17-ата минута Фалкао бе в прегръдките на своите съотборници, след като с глава засече центриране на Лемар в наказателното поле и се разписа.

През следващите минути гостите се опитваха всячески да отговорят на предивикателството, но имаха проблеми при създаването на голови положения.

В 37-ата минута Обамеянг излезе сам срещу вратаря, но Субашич успя да се справи и да предотврати опасността, а до почивката нямаше повече попадения.

Второто полувреме започна прекрасно за гостите и само две минути след подновяването на играта Ройс намали, след като получи топката на точката за дузпата и с удар без подготовка матира Субашич. 

В следващите минути пък се наложи Бюрки да прави страхотно намеси след удар на Туре и опит за пас към Фалкао, който само чакаше топката. 

Гостуващият тим опитваше да атакува в опит да стигне до изравнително попадение в следващите минути, но нещата не се получаваха.

В 62-ата минута Сократис предотврати с важна намеса попадение за противника, след като изчисти една топка пред погледа на Фалкао, който се канеше да я "мушне" с глава във вратата. 

Малко след това Фалкао трябваше да реализира, след като бе намерен на прекрасна позиция в наказателното поле, но се засуети много и в крайна сметка отправи нелеп удар над вратата. 

В 73-ата минута пък и Дортмунд бе близо до гол, но ударът на Ройс бе отразен.

Всичко в този мач бе решено от Жермен в 82-ата минута. Той бе намерен сам срещу вратаря след контраатака и без проблеми реализира. 

Монако - Борусия Дортмунд 3:1
1:0 - Мбапе (3)
2:0 - Фалкао (17)
2:1 - Ройс (48)
3:1 - Жермен (82)

Монако: Субашич, Туре, Глик, Жемерсон, Менди, Жоао Моутиньо, Бакайоко, Силва, Лемар, Мбапе (80 - Жермен), Фалкао (68 - Дирар)

Борусия Дортмунд: Бюрки, Герейро (72 - Пулишич), Гинтер, Папастатопулос, Пишчек, Вайгъл, Ройс, Шахин (46 - Шмелцер), Кагава, Дурм (27-Дембеле), Обамеянг

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/uUBU8mhWRM8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/L5y6AzFdCPo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ncix9kVbdvY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>