Полицията e извелa трима футболисти на Байерн (Мюнхен) от съблекалнята на съдиите след мача-реванш от четвъртфиналите в Шампионската лига срещу Реал (Мадрид), съобщават испанските медии.


Мадридчани спечелиха с 4:2 у дома след продължения и се класираha за полуфиналите в най-силния клубен турнир в света след общ резултат 6:3.

Унгарският арбитър Виктор Касай изгони от игра с два жълти картона Артуро Видал от германския шампион. Баварците имат претенции, че второто официално предупреждение за чилиеца е било несправедливо показано. Две от попаденията за 11-кратния европейски клубен шампион в продълженията бяха вкарани след засади на Кристиано Роналдо.

Видал отказа да напусне терена, след като видя червения цвят на картона в края на редовното време, завършило 2:1 в полза на Байерн. Бурните протести на чилийския футболист продължиха и след края на 120-ата минута на двубоя в Мадрид.

Видал, както и неговите съотборници Роберт Левандовски и Тиаго Алкантара поискаха обяснение за отсъжданията на главния съдия Виктор Касай. Испанският журналист Хосе Луис Санчес информира, че тримата футболисти са били изведени с полиция от съдийската стая на стадион "Сантяго Бернабеу".