Капитанът на Ювентус Джанлуиджи Буфон не скри радостта си от елиминирането на Барселона на 1/4-финалите в Шампионска лига. Това стана факт след 0:0 на реванша на "Камп Ноу" и с общ резултат 3:0.

Най-добрият вратар на планетата се изказа ласкаво за напредъка на съотборниците си в последните години и добави, че е щастлив от факта, че каталунците не успяха да го преодолеят и в двата мача. "Радвам се, че се класирахме напред без напрежение. Изглежда отборът ни става все по-уверен и зрял. Честно казано съм изненадан, че не допуснахме гол, защото Барселона е много опасен съперник, който вкарва много. Този факт показва, че сме много солидни", каза Буфон.

Той коментира и предпочитанията си за съперник в спор за място на финала. Вариантите са Реал Мадрид, Монако и Атлетико Мадрид и разкри, че не иска "дюшекчиите" за съперник. "Единствено Атлетико не се бори за титлата във вътрешния шампионат, което означава, че ще се съсредоточи изцяло върху Шампионската лига. За това за предпочитане е да срещнем Реал или Монако, които ще бъдат раздвоени", добави легендата.