Реал Мадрид и Атлетико Мадрид се изправят един срещу друг в спор за място на финала в Шампионска лига, отреди жребият, който беше теглен преди минути в централата на УЕФА в Нион.

Сблъсъкът е повторение от финалите през 2014 и 2016 г., когато "белият балет" се наложи съответно след продължения и дузпи. Другата двойка противопоставя френската изненада Монако и италианският доминатор Ювентус.

Първите мачове ще се играят на 2 и 3 май, а реваншите са седмица по-късно. Големият финал е насрочен за 3 юни в Кардиф и символичен домакин в него ще бъде победителят от "монегаските" и "бианконерите".

Повече за Реал – Атлетико

През 2015 г. двата отбора отново се срещнаха в най-силния клубен турнир. Сблъсъкът беше от 1/4-финалите и първата среща на "Висенте Калдерон" завърши 0:0. В реванша Арда Туран беше изгонен за втори жълт картон в 76-ата минута, а в 88-ата Хавиер Ернандес-Чичарито прати Реал напред, където обаче мадридчани бяха детронирани от Ювентус. За сегашния 1/2-финален сблъсък Зинедин Зидан и Диего Симеоне нямат наказани футболисти.

Повече за Монако – Ювентус

Двата отбора за втори път в историята ще се изправят в тази фаза на Шампионска лига. Първият е от сезон 1997/98, когато Юве печели първия мач в Торино с 4:1 и губи реванша с 2:3. На финала обаче "бианконерите" падат с 0:1 от Реал. През 2015 г. Юве и Монако се срещнаха в 1/4-финалите на турнира. Италианците спечелиха първия мач у дома с 1:0 с гол на Артуто Видал от дузпа, а реваншът в Кралството завърши без голове. Тогава за Монако игра Димитър Бербатов, който обаче не успя да помогне на отбора си. Сега за първия мач "черно-белите" ще са без наказания Сами Кедира.