Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри бе много разочарован, след като неговият отбор загуби с 1:4 финала от Шампионската лига срещу Реал Мадрид. Това бе и пети пореден загубен финал в турнира от торинци.
 

"Много се гордея с това, което момчетата направиха през този сезон. Дойдохме тук, за да спечелим трофея, но за съжаление така и не успяхме да го сторим", обяви той на пресконференцията след мача.

"Играхме наистина добре през първото полувреме, но не се възползвахме от шансовете си. След втория гол на Реал рухнахме психически и това сериозно ни повлия".

"Трябваше да се защитаваме със зъби и нокти в тази ситуация, но така и не се получиха нещата. Това обаче е една стъпка, която трябва да предприемем в бъдеще".

"Според мен именно този втори гол на Реал се оказа решителен и на практика предреши крайния изход на мача". 

"Можехме да водим солидно през първото полувреме, но за второто няма какво да кажем, защото Реал ни надигра и бе просто отличен". 

"Те вдигнаха сериозно оборотите след почивката, докато ние бяхме тези, които диктуваха събитията преди нея. В крайна сметка животът продължава. Бъдете сигурно, че това не е краят на ерата, на този Ювентус".