Гръцкият първенец Олимпиакос победи като гост сръбския шампион Партизан с 3:1 насред Белград в първи мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига.

В герой за най-славния отбор от Гърция се превърна националът на Коморските острови Ел Фарду Мохамед Бен Набуан, който реализира две попадения.

Стрелецът на гръцкия клуб откри резултата още в шестата минута с удар по земя в близкия ъгъл, но малко след това камерунският нападател на "гробарите" Леандре Тавамба Кана успя да изравни отблизо след хубаво центриране отдясно.

Бившият отбор на Валери Божинов опита да наложи натиск, но така и не успя да обърне резултата в своя полза. Вместо това десетина минути след почивката Бен Набуан реализира разкошен гол с левачката с фалцово изпълнение. В началото на добавеното време Емануел Еменике вкара трети гол за своите и практически позволи на тима си да стъпи с единия крак в следващата фаза.

Реваншът между двата отбора е на 2-и август. Победителят ще се класира за плейофите, които дават възможност за влизане в групите на Шампионската лига.