Астана победи с 4:3 Селтик в реванш от плейофите на Шампионска лига, но отпада заради тежката загуба с 0:5 в първия мач. Възпитаниците на Станимир Стоилов обаче продължават участието си на международната сцена, тъй като ще играят в групите на Лига Европа. Жребият за двата турнира ще се тегли в петък.

Астана поведе в 26-ата минута, когато Айер си заби автогол, но в 34-ата Синклеър изравни, с което напрактика уби надеждите на казахстанците. Те обаче не се отказаха и след почивката в рамките на 22 минути нанизаха три ново попадение. Точни бяха Мужиков (47) и на два пъти Твумаси (49, 69). Това окрили домакините, но в 80-ата минута Нтчам се разписа за 2:4, с което интригата приключи. В добавеното време Грифитс оформи крайното 3:4.


Домакините откриха резултата в 26-ата минута, когато удар на Шомко бе отклонен в собствената му врата от 19-годишния бранител на гостите Кристофър Айер.

Още в ответната атака Селтик можеше да изравни, но Скот Синклеър пропусна, останал очи в очи с вратаря на Астана. Все пак бившият играч на Манчестър Сити се реваншира за пропуска си в 34-ата минута, когато с фалцов удар изравни за 1:1, правейки общия резултат 6:1 в полза на шотландците.

Астана обаче започна вихрено второто полувреме и до 49-ата минута поведе с 3:1. Първо Серикжан Мужиков реализира с удар от близка дистанция, а в следващата атака Твумаси покачи на 3:1.

В 55-ата минута Жуниор Кабананга пропусна да покачи на 4:1 от границата на вратарското поле, но в 69-ата минута това все пак стана след страхотен самостоятелен пробив на Твумаси.

Сърджан Граховац пробва да вкара пети гол за Астана в 74-ата минута, но Крейг Гордън майсторски спаси. Три минути след това Твумаси пропусна 100-процентово положение, стреляйки с воле над напречната греда от малко повече от 5 метра разстояние.

Това като че ли прекърши устрема на домакините и в края на двубоя Селтик реализира два гола, оформяйки общия резултат от двете срещи на 8:5 в своя полза. Първо Оливър Нтчам матира за втори път Ерич с удар от границата на наказателното поле, а в 90-ата минута и Лей Грифитс записа името си сред голмайсторите.    

<iframe width="780" height="383" src="https://www.youtube.com/embed/TfpulxI-BsI?ecver=1" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>