Ливърпул и Севиля си врътнаха зрелищно 2:2 на "Анфийлд" в среща от Група "Е" на Шампионската лига. Така мърсисайдци не успяха да си отмъстят на испанците за загубения финал на Лига Европа през 2016 година.

Севиля дръпна в резултата още в началото след гол на Бен Йедер (5), но бързо Ливърпул стигна до пълен обрат с попадения на Фирмино (21) и Салах (37). Бразилецът дори профука дузпа в края на първото полувреме, когато прати топката в гредата. Това обаче не бе всичко и след почивката Корея изравни (72).

И двата гола на гостите паднаха след безумни грешки в защитата на червените. Така Ливърпул и Севиля си поделиха по точка в групата, където са още отборите на Спартак Москва на Ивелин Попов и Марибор.

Трябва да се отбележи, че мегазвездата на Ливърпул Филипе Коутиньо остана резерва, а през второто полувреме се появи в игра и така направи официален дебют за червените през този сезон. 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/pxV1hnF-RxU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Срещата на "Анфийлд" започна потресаващо за домакините от Ливърпул. Червените направиха поредна фрапантна грешка в защита, която доведе до гол във вратата им.

В 5-ата минута Ловрен се размина непохватно с топката, която бе вкарана в мрежата от Бен Йедер за 0:1. Тотална излагация на домакинската отбрана, която позволи на Севиля да дръпне в резултата.

Ливърпул можеше да изравни веднага след попадението, но Садио Мане пропусна. Момчетата на Юрген Клоп натиснаха здраво и логично стигнаха до гол. В 21-ата минута Алберто Морено и Хендерсън разцъкаха, след което последва пас към Фирмино, който направи 1:1.

Ливъпрул продължи да мачка и дори можеше да направи пълен обрат, но Джан от чиста позиция стреля в аут. В тези минути червените правеха каквото си поискат на терена и логично напарвиха пълен обрат.

В 37-ата минута Салах се пребори с Нзонзи за една топка, последва шут, след който се получи рикошет и топката влетя щастливо в мрежата на испанците за 2:1. Това обаче не бе всичко и малко по-късно Пареха направи дузпа, която обаче бе изпортена от Фирмино.

Бразилецът нацели лявата греда на вратата и така Ливърпул пропусна да дръпне още повече в резултата. Секунди преди края на полувремето поредна атака на домакините едва не завърши с гол.

Севиля започна атакуващо второто полувреме и натисна Ливърпул, но първото голово положение дойде пред вратата на испанците. Централният защитник на червените Матип направи феноменален рейд в 52-ата минута, но се замота в наказателното поле и пропусна да нанесе голов удар.

Малко по-късно пък Салах от границата на пеналта прати топката над вратата. Силни минути за червените, които отново взеха инициативата и диктуваха темпото. След час игра Салах отново се озова на чиста позиция и стреля от воле, но Рико спаси.

Последва и тупалка на Фирмино, но топката профуча до дясната греда. Това бяха силните моменти на домакините, но те пропуснаха да вкарат. Така се стигна до 72-ата минута, когато нова издънка в защитата на Ливърпул позволи на Корея да опъне мрежата на Кариус за 2:2.

Попадението на гостите дойде от нищото, което за пореден път показа колко е неадекватна отбраната на Ливърпул. Три минути по-късно в игра се появи Коутиньо, който бе посрещнат с аплодисменти на "Анфийлд" и веднага раздвижи играта.

До края червените натиснаха здраво, но Севиля много правилно затвори празните пространства и така двата отбора си поделиха по точка. 

Ливърпул - Севиля 2:2

Голмайстори:

0:1 Бен Йедер (5)
1:1 Фирмино (21)
2:1 Салах (37)
2:2 Корея (72)

Ливърпул: Кариус, Гомес, Ловрен, Матип, Морено, Вайналдум, Джан, Хендерсън, Салах, Мане, Фирмино 

Севиля: Рико, Каяер, Ексудеро, Пареха, Меркадо, Банега, Пицаро, Нзонзи, Бен Йедер, Корея, Навас