Звездата на Наполи Дрис Мертенс заяви, че предстоящият мач срещу Фейенорд довечера е ключов за тима му. Италианците посрещат шампиона на Холандия тази вечер, след като загубиха първия си мач в групата от Шахтьор Донецк.

„Предстои ни ключов мач. Загубихме от Шахтьор и трябва да се реваншираме. Аз обаче съм много разочарован от контузията на Милик, тотална липса на късмет. Ние ще играем за него. Трябва да продължим, да бъдем единни и да се представяме добре“, заяви Мертенс на пресконференцията преди мача.

Формата на нападателя продължава да е върховна, а медиите в Италия дори го сравниха с Диего Марадона заради гола му срещу Лацио. „Просто видях, че вратата е празна, обърнах се и стрелях. Не се замислих много. Да, можете да сравнявате головете, но не и играчите. Все пак е удоволствие за мен да чуя сравнения с Марадона, когото уважавам безкрайно много. Но аз съм Дрис и искам да помогна на тима си.

Аз играя за Наполи и мисля само за Наполи. Сега в първенството има много добри отбори, вече не е само Ювентус. Но ние мислим за нас си. Рома е прекрасен отбор, а Раджа Наинголан може да направи разликата във всеки мач“, каза още Мертенс.