Манчестър Сити постигна втора поредна победа в Шампионската лига, след като надви на своя "Етихад" украинския гранд Шахтьор Донецк с 2:0.

Де Бройне откри за домакините, след като бе точен в 48-ата минута. В 90-ата минута пък Стърлинг оформи крайния резултат. 

"Гражданите" можеха да постигнат по-убедителен успех, но в 72-ата минута Агуеро пропусна дузпа. 

Така отборът има 2 победи от 2 мача на сметката си в турнира и е лидер в своята Група F с актив от 6 точки.

Освен това "гражданите" още не са инкасирали попадение в надпреварата.


Домакините започнаха мача добре и създадоха първия реален голов шанс в 7-ата минута, след като Жесус намери Силва с прекрасно подаване, но испанецът от добра позиция не успя да отправи точен удар.

Все пак и гостите отговориха подобаващо и в 11-ата минута Фред бе намерен на добра позиция за директна стрелба в наказателното поле, но Стоунс се намеси отлично и изчисти топката в корнер.

Като цяло през следващите минути на терена не се случи нищо интересно. 

В 31-ата минута Де Бройне направи изключителен пропуск, след като от близка дистанция не успя да нацели вратата и топката премина покрай нея. 

До почивката нямаше повече интересни ситуации, но две минути след подновяването на играта Сити стигна до аванс.

Силва намери Де Бройне, който с изумителен удар преди дъгата матира Пятов и даде аванс на домакините. 

Десетина минути след това Сити можеше съвсем да убие интригата, но Пятов направи прекрасно спасяване след удар от воле на Агуеро.

През следващите минути головите положения липсваха и постепенно срещата вървеше към логичния завършек. 

В 72-ата минута домакините получиха правото да изпълнят дузпа, след като Ордетс фаулира Сане в наказателното поле. Ударът на Агуеро от "бялата точка" обаче бе спасен от противниковия страж. 

Минути след това реферът подмина игра с ръка на Стоунс в наказателното поле, като в тази ситуация можеше да отсъди спокойно дузпа за гостите.

В 90-ата минута Стърлинг удвои и оформи крайния резултат, след като бе намерен на точката на дузпата от Бернардо и не сгреши на опразнената врата.

До самия край нямаше повече голове. 

МАНЧЕСТЪР СИТИ - ШАХТЬОР 2:0
1:0 Де Бройне 48
2:0 Стърлинг 90

Манчестър Сити: Едерсон, Делф, Отаменди, Стоунс, Уолкър, Де Бройне, Фернандиньо, Силва (81 - Гюндоган), Сане, Жесус (55 - Стърлинг), Агуеро (85 - Бернардо)

Шахтьор: Пятов, Бутко, Ордетс, Ракицки, Исмаили, Фред (90+3 - Коваленко), Степаненко, Марлос (78 - Дентиньо), Тайсън, Бернард, Ферейра  

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/gIO20aAL2RY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>